Maletiću priznanje za hrabrost

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za Stefana Maletića koji je nedavno spasio od utapanja dječaka koji je upao u jezero u Etno-selu „Stanišići".

Republika Srpska 13.06.2017 | 13:27
Maletiću priznanje za hrabrost
''Organizovali smo prijem za mladog čovjeka koji je spasio tinejdžera koji je bio u životnoj opasnosti, na čemu mu se zahvaljujem u svoje lično ime i u ime Gradske uprave Grada Bijeljina.

Stefan je pokazao hrabrost, odvažnost i prije svega humanost, te tako dao pozitivan primjer svim ljudima da pomažu drugima u nevolji'', istakao je gradonačelnik Mićić, dodajući da je jedino zahvaljujući Stefanu i ljudima koji su, zajedno s njim pritekli u pomoć, dječak ostao živ.

Mališan je tog, zamalo kobnog, dana boravio na završnici pionirskog prvenstva u fudbalu kada je na pauzi za ručak upao u vodu.

Prema pričama očevidaca, navodno mu je u jezero upao mobilni telefon, a kada je pokušao da ga izvadi, upao je u duboku vodu i počeo se gušiti.

''Dva dječaka su dotrčala do mene i rekla mi da im se drug davi u jezeru. Kada sam došao tamo, jedan mladić, koji se slučajno tu zatekao, već je bio do pojasa u vodi, ali nije mogao da ga dohvati. Pokazao mi je gdje se nalazi, a ja sam bez razmišljanja zaronio i izvukao ga na obalu'', ispričao je Stefan Maletić.

On je naveo da je je dječak bio bez svijesti, pa su ga do dolaska hitne pomoći reanimirali.

''Uradio sam ono što smatram da je obaveza svakog čovjeka - da pomogne drugom u nevolji. Sreća je bila da je u Etno-selu bio doktor koji je odmah pritekao u pomoć i počeo reanimaciju, a Srđan Sušić nas je povezao ka bolnici. U putu smo sreli hitnu pomoć, koja je odmah preuzela brigu o dječaku'', ispričao je Stefan, zahvaljujući se na prijemu.

BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihajlo iz Ugljevika

13.06.2017 15:23

Sve pohvale i čestitke za humanost gospodinu Maletiću! Takodje i gradonačelniku Mići koji zna da cijeni i nagradi dobre ljude, ispred gradske uprave! Spašenom mladiću želim svako dobro u životu i neka ne zaboravi sve koji su ga spašavali!

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

13.06.2017 20:41

Ponosimo se ovakvim članom FSRS.

ODGOVORITE