Марко Асенсио до 2023., а плата четврте категорије!

И клаузула од 350. 000. 000 евра! Опет, неће бити нимало лоша. . .

Фудбал 15.06.2017 | 11:00
Марко Асенсио до 2023., а плата четврте категорије!
Ни пуна година није прошла од последње ревизије сарадње, а Марко Асенсио је већ договорио све детаље новог уговора са Реалом.

Овакав потез Реалове управе не треба да чуди јер је у сезони за нама млади шпански везиста прошао пут од резервисте до Зидановог џокера и миљеника легендарног француског аса. 

У наредним данима Асенсио би требало да парафира уговор који ће му гарантовати останак до 2023. године. А према одредбама истог Асенсио ће добити сезону више у односу на постојећи договор, односно ново увећање плате.

И поред повишице која га чека, талентовани Шпанац имаће плату четврте категорије у клупском систему категоризације. Односно, сада ће бити у рангу са Лукасом Васкезом, Матеом Ковачићем и Данијем Карвахалом. И поред чињенице да неће бити високо рангиран на платежном списку, Асенсио ће годишње инкасирати тачно 3.500.000 евра нето (после пореских обрада), без бонуса на име постигнутих резултата.

Оно што посебно запада за око је то да ће уговор садржати и астрономску откупну клаузулу од чак 350.000.000 евра!

То само показује колико Реал верује у свог новог бисера и невероватног универзалца, који је повреду Герета Бејла у својој првој, пуној сезони у тиму искористио како би себе избацио у први план. А целу сезону у којој је страшно напредовао крунисао је и голом Јувентусу у финалу Лиге шампиона. 

Фудбалски критичари верују да је његов утицај у години када је поново оверена дупла круна био изузетно битан, те да потенцијално може да постане играч који ће у наредним сезонама правити разлику. 

Мало ко могао је да верује да ће Асенсио већ сада поставити високе стандарде, посебно јер се од њега очекивало да се у својој првој години адаптира на Реалов систем. 

Сада је постао недодирљив. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар