Marko Asensio do 2023., a plata četvrte kategorije!

I klauzula od 350. 000. 000 evra! Opet, neće biti nimalo loša. . .

Fudbal 15.06.2017 | 11:00
Marko Asensio do 2023., a plata četvrte kategorije!
Ni puna godina nije prošla od poslednje revizije saradnje, a Marko Asensio je već dogovorio sve detalje novog ugovora sa Realom.

Ovakav potez Realove uprave ne treba da čudi jer je u sezoni za nama mladi španski vezista prošao put od rezerviste do Zidanovog džokera i miljenika legendarnog francuskog asa. 

U narednim danima Asensio bi trebalo da parafira ugovor koji će mu garantovati ostanak do 2023. godine. A prema odredbama istog Asensio će dobiti sezonu više u odnosu na postojeći dogovor, odnosno novo uvećanje plate.

I pored povišice koja ga čeka, talentovani Španac imaće platu četvrte kategorije u klupskom sistemu kategorizacije. Odnosno, sada će biti u rangu sa Lukasom Vaskezom, Mateom Kovačićem i Danijem Karvahalom. I pored činjenice da neće biti visoko rangiran na platežnom spisku, Asensio će godišnje inkasirati tačno 3.500.000 evra neto (posle poreskih obrada), bez bonusa na ime postignutih rezultata.

Ono što posebno zapada za oko je to da će ugovor sadržati i astronomsku otkupnu klauzulu od čak 350.000.000 evra!

To samo pokazuje koliko Real veruje u svog novog bisera i neverovatnog univerzalca, koji je povredu Gereta Bejla u svojoj prvoj, punoj sezoni u timu iskoristio kako bi sebe izbacio u prvi plan. A celu sezonu u kojoj je strašno napredovao krunisao je i golom Juventusu u finalu Lige šampiona. 

Fudbalski kritičari veruju da je njegov uticaj u godini kada je ponovo overena dupla kruna bio izuzetno bitan, te da potencijalno može da postane igrač koji će u narednim sezonama praviti razliku. 

Malo ko mogao je da veruje da će Asensio već sada postaviti visoke standarde, posebno jer se od njega očekivalo da se u svojoj prvoj godini adaptira na Realov sistem. 

Sada je postao nedodirljiv. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar