Оде и Коентрао! Реал му платио да се врати кући!

Очишћен простор за прво појачање!

Фудбал 15.06.2017 | 08:00
Оде и Коентрао! Реал му платио да се врати кући!
Реал се растаје са староседеоцима. Пепе ће као слободан играч у Пари Сен Жермен, а његов земљак Фабио Коентрао се сели у Спортинг из Лисабона. После шест година, Коентраодефинитивно одлази из Реала. Иако делује као ветерна, има 29 година и могао би да одигра још неколико квалитетних сезона...

Дошао је као велико појачање из Бенфике 2011. године за 30.000.000 евра на инсистирање Жозеа Муриња, а одлази као небитан резервиста који је претходне сезоне за Меренгесе одиграо само шест утакмица у свим такмичењима. Сезону раније је провео на позајмици у Монаку где се тешко повредио. Током пет сезона у Реалу, није успевао да победи конкуренцију Марсела. Само у једној сезони код Муриња је био стандарднији од Бразилца, али код осталих тренера је углавном био резерва Марселу.

Спортинг се први заинтересовао за Португалца. Наравно, кључни човек је тренер Жорж Жезускоји га је и лансирао у Бенфики. Сада ће Коентрао на наговор тренера избуркати фудбалске прилике у Лисабону и прећи у табор највећег ривала.

С обзиром на још годину дана уговор са Реалом и загарантованих 3.500.000 евра које Спортинг не може да му плати, било је за очекивати да Реал направи неке финансијске уступке и плати Португалцу да оде. Спортинг је пристао да Коентрау плаћа 1.000.000 евра годишње док ће му Реал исплатити 2.000.000 као обештећење уместо оних 3.500.000. На крају, играч је пристао да се одрекне преосталих 500.000 евра како би се све што пре завршило и како би прешао у Спортинг.

Формално, трансфер би требало да буде озваничен као једногодишња позајмица до краја сезоне када Коентрао постаје слободан играч и може да потпише нови уговор са Спортингом или неким другим заинтересованим клубом.

На његово место у Реалу долази Тео Ернандез којег су Краљевићи откупили од градског ривала Атлетика пошто је Француз одиграо феноменалну сезону на позајмици у Алавесу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар