Ode i Koentrao! Real mu platio da se vrati kući!

Očišćen prostor za prvo pojačanje!

Fudbal 15.06.2017 | 08:00
Ode i Koentrao! Real mu platio da se vrati kući!
Real se rastaje sa starosedeocima. Pepe će kao slobodan igrač u Pari Sen Žermen, a njegov zemljak Fabio Koentrao se seli u Sporting iz Lisabona. Posle šest godina, Koentraodefinitivno odlazi iz Reala. Iako deluje kao veterna, ima 29 godina i mogao bi da odigra još nekoliko kvalitetnih sezona...

Došao je kao veliko pojačanje iz Benfike 2011. godine za 30.000.000 evra na insistiranje Žozea Murinja, a odlazi kao nebitan rezervista koji je prethodne sezone za Merengese odigrao samo šest utakmica u svim takmičenjima. Sezonu ranije je proveo na pozajmici u Monaku gde se teško povredio. Tokom pet sezona u Realu, nije uspevao da pobedi konkurenciju Marsela. Samo u jednoj sezoni kod Murinja je bio standardniji od Brazilca, ali kod ostalih trenera je uglavnom bio rezerva Marselu.

Sporting se prvi zainteresovao za Portugalca. Naravno, ključni čovek je trener Žorž Žezuskoji ga je i lansirao u Benfiki. Sada će Koentrao na nagovor trenera izburkati fudbalske prilike u Lisabonu i preći u tabor najvećeg rivala.

S obzirom na još godinu dana ugovor sa Realom i zagarantovanih 3.500.000 evra koje Sporting ne može da mu plati, bilo je za očekivati da Real napravi neke finansijske ustupke i plati Portugalcu da ode. Sporting je pristao da Koentrau plaća 1.000.000 evra godišnje dok će mu Real isplatiti 2.000.000 kao obeštećenje umesto onih 3.500.000. Na kraju, igrač je pristao da se odrekne preostalih 500.000 evra kako bi se sve što pre završilo i kako bi prešao u Sporting.

Formalno, transfer bi trebalo da bude ozvaničen kao jednogodišnja pozajmica do kraja sezone kada Koentrao postaje slobodan igrač i može da potpiše novi ugovor sa Sportingom ili nekim drugim zainteresovanim klubom.

Na njegovo mesto u Realu dolazi Teo Ernandez kojeg su Kraljevići otkupili od gradskog rivala Atletika pošto je Francuz odigrao fenomenalnu sezonu na pozajmici u Alavesu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar