Стадион у Убу добио име по Драгану Џајићу!

Градски стадион у Убу од јуче носи име најбољег српског и југословенског фудбалера Драгана Џајића, Убљанина и почасног председника Црвене звезде.

Фудбал 13.06.2017 | 13:45
Стадион у Убу добио име по Драгану Џајићу!
Предлог је потекао од српског репрезентативца Немање Матића, фудбалера енглеског шампиона Челсија, такодје Убљанина, који је преузео финансирање локалног "зонаша" Јединства у којем су играчку каријеру обојица почели.

У том клубу почели су и Душан Савић и Радосав Петровић, такодје репрезентативци, као и покојни Ратко Чолић, бек Партизана и државни репрезентативац Југославије.

Њима у част, посебно Драгану Џајићу, синоћ је у убском Дому културе одржана академија на којој су уз звезде "великог фудбала мале вароши" говорили и директор Историјског архива Србије Мирослав Перишић, пореклом Убљанин, и председник Убске општине Дарко Глишић.

Они су истакли Џајићев допринос српском и југословенском фудбалу уз наду да ће се на Убу и даље радјати асови тог калибра.

Академији су присуствовали и спортски директор ФСС-а Горан Буњевчевић, капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић и председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

На терену градског стадиона, који сада носи Џајићево име, јуче су петлићи Јединства са 5:0 победили ваљевског српсколигаша Будућност-Крушик и освојили прво место у Регионалној лиги. Почетни ударац извели су Џајић и Матић.

Драган Џајић (1946) је трећа "Звездина звезда", њен најбољи играч, репрезентативац Југославије, капитен, спортски директор и председник из времена Звездиних највећих успеха, када су црвено-бели у Барију освојили титулу клупског првака Европе, а потом и светског клупског првака у Јапану.

Џајић је играо и за репрезентацију Света заједно с Пелеом из Бразила и Еузебијом из Португала.

На недавним изборима за нову Скупштину фудбалског клуба Црвена звезда Драган Џајић је добио убедљиво највише гласова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар