Stadion u Ubu dobio ime po Draganu Džajiću!

Gradski stadion u Ubu od juče nosi ime najboljeg srpskog i jugoslovenskog fudbalera Dragana Džajića, Ubljanina i počasnog predsednika Crvene zvezde.

Fudbal 13.06.2017 | 13:45
Stadion u Ubu dobio ime po Draganu Džajiću!
Predlog je potekao od srpskog reprezentativca Nemanje Matića, fudbalera engleskog šampiona Čelsija, takodje Ubljanina, koji je preuzeo finansiranje lokalnog "zonaša" Jedinstva u kojem su igračku karijeru obojica počeli.

U tom klubu počeli su i Dušan Savić i Radosav Petrović, takodje reprezentativci, kao i pokojni Ratko Čolić, bek Partizana i državni reprezentativac Jugoslavije.

Njima u čast, posebno Draganu Džajiću, sinoć je u ubskom Domu kulture održana akademija na kojoj su uz zvezde "velikog fudbala male varoši" govorili i direktor Istorijskog arhiva Srbije Miroslav Perišić, poreklom Ubljanin, i predsednik Ubske opštine Darko Glišić.

Oni su istakli Džajićev doprinos srpskom i jugoslovenskom fudbalu uz nadu da će se na Ubu i dalje radjati asovi tog kalibra.

Akademiji su prisustvovali i sportski direktor FSS-a Goran Bunjevčević, kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović i predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Na terenu gradskog stadiona, koji sada nosi Džajićevo ime, juče su petlići Jedinstva sa 5:0 pobedili valjevskog srpskoligaša Budućnost-Krušik i osvojili prvo mesto u Regionalnoj ligi. Početni udarac izveli su Džajić i Matić.

Dragan Džajić (1946) je treća "Zvezdina zvezda", njen najbolji igrač, reprezentativac Jugoslavije, kapiten, sportski direktor i predsednik iz vremena Zvezdinih najvećih uspeha, kada su crveno-beli u Bariju osvojili titulu klupskog prvaka Evrope, a potom i svetskog klupskog prvaka u Japanu.

Džajić je igrao i za reprezentaciju Sveta zajedno s Peleom iz Brazila i Euzebijom iz Portugala.

Na nedavnim izborima za novu Skupštinu fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić je dobio ubedljivo najviše glasova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar