Заветници прекинули филм о Космету

Заветници прекинули пројекцију филма о Косову у седишту НДВ у Новом Саду. На делу је рехабилитација албанских ратних злочинаца – тврде Заветници

Србија 12.06.2017 | 22:58
Заветници прекинули филм о Космету
Чланови Српског сабора Заветници прекинули су вечерас пројекцију филма "Косово...Наздравље! Гëзуар!" у Медија центру у Новом Саду, у седишту удружења Независног друштва новинара Војводине.

Испред Медија центра, Заветници су претходно одржали конференцију за новинаре, на којој је члан Главног одбора Слободан Јовић упозорио да се у самом садржају филма, чији је копродуцент Динко Грухоњић, српска војска и полиција приказују као окупаторске снаге док се припадници терористичке ОВК представљају као легитимни борци за слободу.

- На делу је покушај рехабилитације албанских ратних злочинаца и очигледна замена теза где се Србима приписује кривица за рат на Косову и Метохији, а Албанцима улога жртве - навео је Јовић,уз тврдњу да је овакав филм врста промоције сепаратизма у Новом Саду са циљем његовог подстицања у Војводини.

После конференције, неколико чланова Српског сабора Заветници успело је да уђе у салу у којој је било најављено емитовање филма.

На самом почетку пројекције, чланови Заветника угасили су пројектор и прекинули приказивање филма, уз повике: "Ово је срамота!" Члан Главног одбора Ведран Ћосић поставио је питање организаторима: "Где је правда за српске жртве?! Ко је одговоран за читаве српске породице које су убијане и киднаповане?! Како живе Срби на КиМ?!".

(Новости)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Није добро

12.06.2017 21:26

Цесто се спомиње одвајање Војводине, куку ста це остати од Србије....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан Сwеден

12.06.2017 22:55

Београдски пасалук у крњој верзији

Name

Думине

12.06.2017 21:40

Зашто Заветници преузимају на србски народ недела на Косову? Злочине су чинили Милошевићеви генерали а не народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реља

13.06.2017 08:05

А где то писе? Процитај мало боље.

Name

Замјеник директора

12.06.2017 22:22

"Очигледна замена теза где се Србима приписује кривица за рат на Косову и Метохији???" Дошли кинези и напали Албанце, док су срби сједили у Бајчетини и пекли ракију с Николићем? Није се Тито био ни охладио, када је мој ћаћа '81 ишао на Косово као Резервна Милиција са само једном инструкцијом; Малтретирати Албанце на сваком кораку, приводити у станицу и пребијати! Тако све до 1989... Ово порицање истине и непризнавање кривице је вратило Србију 300 година у назад. Нормалан свијет не смије гласа пустити од плачених провокатора и коцкастих главуша под контролом власти. Идентична пракса се проводи и у Додикистану!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Замјеник директора

13.06.2017 03:16

Свака ти је к´о Његосева! Сто се мене тице неморас висе бити замјеник, сретно.

Name

киза

13.06.2017 04:55

Ста ти знас о Косову и Метохији. Прво морас знати да се јузна српска покрајина не зове Косово него Косово и Метохија. Друго колико је Срба насилно отерано са КиМ деценијама пре избијања сукоба. Ко је силовао српске зене а и мускарце (пример из мислим 1985 покојног Дјордја Мартиновица). Треце преко тзв и непризнате дрзаве Косово пролази највеца европска рута за сверц наркотика, орузја и белог робља. Цетврто ста је са вадјењем људских органа и сверцом истих. Пето ......... итд. итд. Не лупетај, а свака ти је златна коју прецутис

Name

За замјеника

13.06.2017 04:56

Цеститка. Врло коректан коментар. Актуелно је ово са Додикистаном. Ако тразите документ на латиници...не писе рацунар латиницу. Ако тразитецда купите од Опстине земљу коју су Вам 70 година одузели, за не Србе су цијене и 20-струке. Ако пријавите фирму а нисте Србин, сваки треци дан је инспектор "на кафи" испрузене руке....Само мали примјери из мале Дервенте. Цак се јавно прица о ратном договору....након рата не Срби могу само тросити у Додикистану, ни у ком слуцају радити или зарадјивати, не дао Бог. Бојим се да ти лопови ниста нису из збивања на Косову од 80-тих на овамо науцили. Ако Војводина крене као и Косово и Црна Гора....бице касно за много тога. На залост. Мозе се и другације ако се хоце. У здравље.

Name

Демократа

13.06.2017 05:12

Ево овога опет дијели лекције из морала читавом народу. Он који је припадник народа који је био на страни фашизма, а прије тога одреко се имена и части па кроз читаву историју сакрива поријекло ко змија ноге и стиди се ал неће да призна

Name

Ре замјеник

14.06.2017 16:48

Јел ти имаш попис становништва са Косова и Метохије од 1945 године па на овамо, како то поред толике Српске тортуре и прогона Албанаца све више а Срба све мање, чудно зар не!