Лудило! Аргентина прелази на формацију 2-3-5!

Са „лудим научником“ Сампаолијем стигла и револуција! Аргентинци ће пробати нешто што није нико пре њих!

Фудбал 13.06.2017 | 11:15
Лудило! Аргентина прелази на формацију 2-3-5!
Последњих година је модерни фудбал пролазио кроз разлитчите варијације у системима, али ово што сада спрема селектор репрезентације Аргентине је нешто још незабележено у савременом свету.

Хорхе Сампаоли је потврдио да ће Аргентина следећи меч против Сингапура играти у формацији 2-3-5! Наравно, у питању је пријатељски меч у којем је Аргентина изразити фаворит, али сви ће са нестрпљењем чекати да виде шта је то смислио Сампаоли и како ће изгледати игра са само двојицом одбрамбених играча у стартној постави.

У последњих десетак година су се у светском фудбалу највише форсирали системи 4-4-2, 4-2-3-1 или 4-3-3. У скорије време су неки тимови и тренери почели да се враћају на системе са петорицом у последњој линији као например Ван Гал у Холандији. Или са тројицом у системима 3-5-2 или 3-4-3 што су играли Мацаријев Наполи, Контеов Јувентус, Италија и Челси или Гвардиолин Сити. Али са двојицом у последњој линији до сада нико није играо...

Сампаоли је познат као чудан  тренерски „мозак“ и ученик још чуднијег Марсела Бијелса. Од њих је овако нешто можда и могло да се очекује. Аргентински селектор је одлуку оправдао следећим речима.

„Играње добре дефанзиве зависи од пресинга и брзог враћања у посед лопте. Зато ћемо у дефанзивној фази имати десеторицу фудбалера који ће јурити противника“, рекао је Сампаоли.

Већ се зна и ко ће играти у тој чудној формацији. На голу ће бити Нахуел Гузман,а у последњој линији Ромин штопер Фацио и Емануел Мамана из Ривера који и није класичан штопер, већ универзалац који подједнако успешно игра и као бек.

На средини терена ће бити задњи везни и капитен Лукас Биља, као и двојица везиста којима је офанзива јача страна од дефанзиве: Маркос Акуња из Расинга и Едуардо Салвио из Бенфике. А онда следи офанзивна сила са петорицом. Мануел Лансини и Пауло Дибала као полушпицеви, ДиМарија и Папу Гомез по крилима и Анхел Кореа као центарфор. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар