Ludilo! Argentina prelazi na formaciju 2-3-5!

Sa „ludim naučnikom“ Sampaolijem stigla i revolucija! Argentinci će probati nešto što nije niko pre njih!

Fudbal 13.06.2017 | 11:15
Ludilo! Argentina prelazi na formaciju 2-3-5!
Poslednjih godina je moderni fudbal prolazio kroz razlitčite varijacije u sistemima, ali ovo što sada sprema selektor reprezentacije Argentine je nešto još nezabeleženo u savremenom svetu.

Horhe Sampaoli je potvrdio da će Argentina sledeći meč protiv Singapura igrati u formaciji 2-3-5! Naravno, u pitanju je prijateljski meč u kojem je Argentina izraziti favorit, ali svi će sa nestrpljenjem čekati da vide šta je to smislio Sampaoli i kako će izgledati igra sa samo dvojicom odbrambenih igrača u startnoj postavi.

U poslednjih desetak godina su se u svetskom fudbalu najviše forsirali sistemi 4-4-2, 4-2-3-1 ili 4-3-3. U skorije vreme su neki timovi i treneri počeli da se vraćaju na sisteme sa petoricom u poslednjoj liniji kao naprimer Van Gal u Holandiji. Ili sa trojicom u sistemima 3-5-2 ili 3-4-3 što su igrali Macarijev Napoli, Konteov Juventus, Italija i Čelsi ili Gvardiolin Siti. Ali sa dvojicom u poslednjoj liniji do sada niko nije igrao...

Sampaoli je poznat kao čudan  trenerski „mozak“ i učenik još čudnijeg Marsela Bijelsa. Od njih je ovako nešto možda i moglo da se očekuje. Argentinski selektor je odluku opravdao sledećim rečima.

„Igranje dobre defanzive zavisi od presinga i brzog vraćanja u posed lopte. Zato ćemo u defanzivnoj fazi imati desetoricu fudbalera koji će juriti protivnika“, rekao je Sampaoli.

Već se zna i ko će igrati u toj čudnoj formaciji. Na golu će biti Nahuel Guzman,a u poslednjoj liniji Romin štoper Facio i Emanuel Mamana iz Rivera koji i nije klasičan štoper, već univerzalac koji podjednako uspešno igra i kao bek.

Na sredini terena će biti zadnji vezni i kapiten Lukas Bilja, kao i dvojica vezista kojima je ofanziva jača strana od defanzive: Markos Akunja iz Rasinga i Eduardo Salvio iz Benfike. A onda sledi ofanzivna sila sa petoricom. Manuel Lansini i Paulo Dibala kao polušpicevi, DiMarija i Papu Gomez po krilima i Anhel Korea kao centarfor. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar