Ко је српски Лукас Подолски?

Сви знате одговор. . . !

Фудбал 14.06.2017 | 23:00
Ко је српски Лукас Подолски?
Вероватно се и њему самом смучило да одговара на увек исто питање, мада сасвим легитимно имајући у виду да је после година у којима је знао само за успон Александар Митровић у другој сезони у Њукаслу осетио и ону тамну страну медаље и како то изгледа кад клупа почне да жуља. Баш зато, сасвим оправдано: може ли Србија да се ослони на нападача који је резервиста у енглеском друголигашу и који је протеклу сезону завршио са само два поготка на голгетерском конту?

Одговор без било какве дилеме: може! Јер Александар Митровић је српски Лукас Подолски!

Да, наравно да знамо да стилом нимало не подсећају, па и да ће Митровић морати још много зноја да пролије пре но што бисмо уопште могли да поредимо његову каријеру са оном коју је остварио легендарни Немац, али једна сличност постоји. Митровић је, као некад Подолски, играч који кад игра за национални тим уме да све проблеме на клупском нивоу закључа у неком далеком делу у глави и испоручи оно што се од њега тражи.

Читај: голове.

Ове сезоне у Њукаслу само 1.121 минут на терену. Поређења ради, Двајт Гејл је одиграо скоро дупло више. Осећа се то у игри 22-годишњег нападача из Смедерева. Не изгледа више као онај момак који је био можда и претерано самоуверен ма ко да се налази преко пута њега. Осећа се толико да је против Молдавије Александар Павловић добио предност. Али временом смо сви схватили: кад је морање – Митровић своје заврши.

У квалификацијама за Светско првенство у Русији до сада пет голова. Два прва у победи против Аустрије од 3:2. Спасоносни у ремију у Кардифу, па и сада у реваншу у Београду. Између те две утакмице и онај преломни, други за славље у Тблисију. Уз Душана Тадићасигурно наш најбољи играч у досадашњем току такмичења за руску визу.

Испред њега у овим квалификацијама: Кристијано Роналдо (11), Роберт Левандовски (11), Стеван Јоветић (6), Ромелу Лукаку (6) и Андре Силва (6). Овај последњи је четири гола дао у сударима са Фарским Острвима и Андором, Јоветића је подигао хет-трик против Јерменије, преостала тројица заједно вероватно коштају више од 300.000.000 евра. Немојмо да претерујемо са очекивањима.

И тај Подолски, а велики је он играч био, трпео је тренутке када је испред њега играо Лука Тони, кад га је у Арсеналу истиснуо Алексис Санчез, кад је Роберто Манчини више веровао Ђердану Шаћирију... И упркос свим тим проблемима стигао је до звања трећег најбољег стрелца у историји Немачке са 49 голова.

Митровић их има тек девет и бар девет репрезентативних година пред собом ако настави да се бори као до сада. Није он Левандовски, али свакако јесте најопаснија нападачка опција коју имамо. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јово

15.06.2017 05:51

Ста прицате Митровиц забије два гола и постаде звезда ми људи немамо тренутно бољег нападаца ;лицно није 10 % од једног Леwандоског ,Беземе,Хигуаина,дзеке,Мандјукица,итд.

ОДГОВОРИТЕ