Ko je srpski Lukas Podolski?

Svi znate odgovor. . . !

Fudbal 14.06.2017 | 23:00
Ko je srpski Lukas Podolski?
Verovatno se i njemu samom smučilo da odgovara na uvek isto pitanje, mada sasvim legitimno imajući u vidu da je posle godina u kojima je znao samo za uspon Aleksandar Mitrović u drugoj sezoni u Njukaslu osetio i onu tamnu stranu medalje i kako to izgleda kad klupa počne da žulja. Baš zato, sasvim opravdano: može li Srbija da se osloni na napadača koji je rezervista u engleskom drugoligašu i koji je proteklu sezonu završio sa samo dva pogotka na golgeterskom kontu?

Odgovor bez bilo kakve dileme: može! Jer Aleksandar Mitrović je srpski Lukas Podolski!

Da, naravno da znamo da stilom nimalo ne podsećaju, pa i da će Mitrović morati još mnogo znoja da prolije pre no što bismo uopšte mogli da poredimo njegovu karijeru sa onom koju je ostvario legendarni Nemac, ali jedna sličnost postoji. Mitrović je, kao nekad Podolski, igrač koji kad igra za nacionalni tim ume da sve probleme na klupskom nivou zaključa u nekom dalekom delu u glavi i isporuči ono što se od njega traži.

Čitaj: golove.

Ove sezone u Njukaslu samo 1.121 minut na terenu. Poređenja radi, Dvajt Gejl je odigrao skoro duplo više. Oseća se to u igri 22-godišnjeg napadača iz Smedereva. Ne izgleda više kao onaj momak koji je bio možda i preterano samouveren ma ko da se nalazi preko puta njega. Oseća se toliko da je protiv Moldavije Aleksandar Pavlović dobio prednost. Ali vremenom smo svi shvatili: kad je moranje – Mitrović svoje završi.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji do sada pet golova. Dva prva u pobedi protiv Austrije od 3:2. Spasonosni u remiju u Kardifu, pa i sada u revanšu u Beogradu. Između te dve utakmice i onaj prelomni, drugi za slavlje u Tblisiju. Uz Dušana Tadićasigurno naš najbolji igrač u dosadašnjem toku takmičenja za rusku vizu.

Ispred njega u ovim kvalifikacijama: Kristijano Ronaldo (11), Robert Levandovski (11), Stevan Jovetić (6), Romelu Lukaku (6) i Andre Silva (6). Ovaj poslednji je četiri gola dao u sudarima sa Farskim Ostrvima i Andorom, Jovetića je podigao het-trik protiv Jermenije, preostala trojica zajedno verovatno koštaju više od 300.000.000 evra. Nemojmo da preterujemo sa očekivanjima.

I taj Podolski, a veliki je on igrač bio, trpeo je trenutke kada je ispred njega igrao Luka Toni, kad ga je u Arsenalu istisnuo Aleksis Sančez, kad je Roberto Mančini više verovao Đerdanu Šaćiriju... I uprkos svim tim problemima stigao je do zvanja trećeg najboljeg strelca u istoriji Nemačke sa 49 golova.

Mitrović ih ima tek devet i bar devet reprezentativnih godina pred sobom ako nastavi da se bori kao do sada. Nije on Levandovski, ali svakako jeste najopasnija napadačka opcija koju imamo. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jovo

15.06.2017 05:51

Sta pricate Mitrovic zabije dva gola i postade zvezda mi ljudi nemamo trenutno boljeg napadaca ;licno nije 10 % od jednog Lewandoskog ,Bezeme,Higuaina,dzeke,Mandjukica,itd.

ODGOVORITE