Верати се изјаснио: Џаба ПСЖ тражи нови састанак!

Стигла понуда од 100. 000. 000 евра! Директор је у Милану - шест тема на талону! Италијанском везисти понуђена 2. 500. 000 већа него у Француској, Парижани посредством менаџера продају играче у Серију А.

Фудбал 15.06.2017 | 08:15
Верати се изјаснио: Џаба ПСЖ тражи нови састанак!
Марко Верати је само на папиру фудбалер Пари Сен Жермена. У глави - није. Сјајни италијански везиста поново је у центру пажње француских медија, потиснуо је у други план и Килијана Мбапеа, јер све указује на то да жели да напусти Парк принчева.

Намеру играча да му се не остаје у Паризу јутрос је челницима Светаца предочио менаџер Донато ди Кампли. Преговори агента и спортског директора Анетера Енрикеа почели су у Милану и како јавља маг за трансфере, Ђанлука ди Марцио, на њему новом функционеру Светаца у лице предочено оно о чему се претходних дана шушкало по кулоарима. Да Верати по сваку цену жели да оде.

Из угла ПСЖ-а прва рунда преговора завршена је неуспешно, јер став агнета није омекшан. Чак је Енрике покушао да пред Вератијевог менаџера стави нови уговор, већу зараду од садашњих 7.500.000 евра, али овај, наводно, није желео ни да чује. Свеци су у пат позицији и хватају се за сламку. Тражили су директан разговор са фудбалером, мада је питање да ли ће и у четири ока успети да га убеде да је за његову будућност боље да остане у Лиги 1.

Марко се, уверавају људи који прате његову каријеру, заситио фудбала у Француској. Ова екипа делује му лимитираном, прављена је да нападне Лигу шампиона, а није успела да стигне даље од четвртфинала и зато му се иде. На ту одлуку, вероватно, утиче и интересовање Барселоне. Није званично, али каталонски медији су пренели да је барса доставила Парижанима понуду од које се врти у глави.

Равно 100.000.000 евра за обештећење!

Вератијев уговор истиче 2021. и без обзира на намеру челника ПСЖ-а да га задрже, ово је новац који ће тешко одбити. На „Ноу Кампу“ су спремили сјајан уговор и играчу. Плата од 10.000.000 евра по сезони. То је 2.500.000 више од садашњих примања.

Плус, загарантована борба за сва три велика трофеја сваке године. У складу с тим разумљива жеља да оде.

А зашто је Антеро Енрике баш у Милану?

Више тема је у питању. Преговори око статуса Марка Вератија су само део великог плана. Други је да убеди менаџера Тијага Моте да задњи везни потпише нови уговор са Парижанима. Чекају га састанци са руководствима Милана (покушај да се доведе Ђанлуиђи Донарума), Интера (око могућих продаја Гжегожа Криховјака и Лукаса Моуре) и Торина (продаја Салватореа Сиригуа).

А то није све, јер ће са Неразурима сести за сто да виде могу ли да договоре продају Анхела ди Марије. Човек за везу је Жорже Мендес, суперагент који је и довео Аргентинца на Парк принчева, али њега кинески власници виде као део новог пројекта клуба.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар