Verati se izjasnio: Džaba PSŽ traži novi sastanak!

Stigla ponuda od 100. 000. 000 evra! Direktor je u Milanu - šest tema na talonu! Italijanskom vezisti ponuđena 2. 500. 000 veća nego u Francuskoj, Parižani posredstvom menadžera prodaju igrače u Seriju A.

Fudbal 15.06.2017 | 08:15
Verati se izjasnio: Džaba PSŽ traži novi sastanak!
Marko Verati je samo na papiru fudbaler Pari Sen Žermena. U glavi - nije. Sjajni italijanski vezista ponovo je u centru pažnje francuskih medija, potisnuo je u drugi plan i Kilijana Mbapea, jer sve ukazuje na to da želi da napusti Park prinčeva.

Nameru igrača da mu se ne ostaje u Parizu jutros je čelnicima Svetaca predočio menadžer Donato di Kampli. Pregovori agenta i sportskog direktora Anetera Enrikea počeli su u Milanu i kako javlja mag za transfere, Đanluka di Marcio, na njemu novom funkcioneru Svetaca u lice predočeno ono o čemu se prethodnih dana šuškalo po kuloarima. Da Verati po svaku cenu želi da ode.

Iz ugla PSŽ-a prva runda pregovora završena je neuspešno, jer stav agneta nije omekšan. Čak je Enrike pokušao da pred Veratijevog menadžera stavi novi ugovor, veću zaradu od sadašnjih 7.500.000 evra, ali ovaj, navodno, nije želeo ni da čuje. Sveci su u pat poziciji i hvataju se za slamku. Tražili su direktan razgovor sa fudbalerom, mada je pitanje da li će i u četiri oka uspeti da ga ubede da je za njegovu budućnost bolje da ostane u Ligi 1.

Marko se, uveravaju ljudi koji prate njegovu karijeru, zasitio fudbala u Francuskoj. Ova ekipa deluje mu limitiranom, pravljena je da napadne Ligu šampiona, a nije uspela da stigne dalje od četvrtfinala i zato mu se ide. Na tu odluku, verovatno, utiče i interesovanje Barselone. Nije zvanično, ali katalonski mediji su preneli da je barsa dostavila Parižanima ponudu od koje se vrti u glavi.

Ravno 100.000.000 evra za obeštećenje!

Veratijev ugovor ističe 2021. i bez obzira na nameru čelnika PSŽ-a da ga zadrže, ovo je novac koji će teško odbiti. Na „Nou Kampu“ su spremili sjajan ugovor i igraču. Plata od 10.000.000 evra po sezoni. To je 2.500.000 više od sadašnjih primanja.

Plus, zagarantovana borba za sva tri velika trofeja svake godine. U skladu s tim razumljiva želja da ode.

A zašto je Antero Enrike baš u Milanu?

Više tema je u pitanju. Pregovori oko statusa Marka Veratija su samo deo velikog plana. Drugi je da ubedi menadžera Tijaga Mote da zadnji vezni potpiše novi ugovor sa Parižanima. Čekaju ga sastanci sa rukovodstvima Milana (pokušaj da se dovede Đanluiđi Donaruma), Intera (oko mogućih prodaja Gžegoža Krihovjaka i Lukasa Moure) i Torina (prodaja Salvatorea Sirigua).

A to nije sve, jer će sa Nerazurima sesti za sto da vide mogu li da dogovore prodaju Anhela di Marije. Čovek za vezu je Žorže Mendes, superagent koji je i doveo Argentinca na Park prinčeva, ali njega kineski vlasnici vide kao deo novog projekta kluba.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar