Мурињов мозаик се полако склапа...!

Биће довољно 45. 000. 000 евра за “његовог” Бразилца из ере у Реалу! Манчестер Јунајтед попуњава све линије тима.

Фудбал 14.06.2017 | 20:00
Мурињов мозаик се полако склапа...!
Штопер је стигао, чекају се још леви бек, задњи везни, офанзивац по боку и нападач. Манчестер Јунајтед полако заокружује планиране послове који су били приоритет у прелазном року.

Компелтиран је трансфер шведског штопера Виктора Линделефа из Бенфике за 45.000.000 евра (укључени бонуси), следеће појачање би требало да буде Фабињо из Монака. Мурињо је дуго вагао којег задњег везног ће придодати Погби и Ерери у срцу везног реда и избор је у конкуренцији Бакајока, Матића и Фабиња пао на Бразилца из Монака. Бакајоко је одабрао Челси, Матић је тежа мисија, а Фабињо је зрео за продају у Монаку после феноменалне сезоне.

Бразилац који је каријеру почео као десни бек је ове сезоне одушевио после прекоманде на задњег везног, мада и даље може по потреби да одрађује послове уз десну аут линију, што је такође битно Мурињу. Јунајтед је пристао да палти 45.000.000 евра Кнежевима за Фабиња, јавља Индепендент. Бразилац има откупну клаузулу од 50.000.000 евра, али је Монако спреман и на мали попуст.

Иначе, Мурињо га познаје одраније. Сарађивали су у Реал Мадриду када је Фабињоанонимус из Б тима. Деби за Краљевиће је уписао у сезони 2012/13 када му је баш Мурињодао шансу да уђе са клупе у мечу против Малаге у финишу првенства. Касније је име стекао у Монаку.

Очекује се да до краја недеље Манчестер Јунајтед прибеде крају посао око Фабињовогтрансфера, а истовремено ће се радити и на довођењу Морате који је из дана у дан све ближе. Већ је пристао на прелазак у Јунајтед после разговора са Мурињом и треба да буде замена за Ибрахимовића. Остаје још да пристане и Реал који је одбио понуду од 60.000.000 евра тражећи чак 90.000.000. Ипак, верује се да ће друга понуда вредна 70.000.000 бити довољно да Краљевићи дају зелено светло за одлазак Морате (који хоће већу минутажу) и да крену по Мбапеа.

После Морате, Мурињо ће радити на довођењу левог бека и Ивана Перишића чиме би главни део прелазног рока био завршен за Манчестер Јунајтед. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар