Murinjov mozaik se polako sklapa...!

Biće dovoljno 45. 000. 000 evra za “njegovog” Brazilca iz ere u Realu! Mančester Junajted popunjava sve linije tima.

Fudbal 14.06.2017 | 20:00
Murinjov mozaik se polako sklapa...!
Štoper je stigao, čekaju se još levi bek, zadnji vezni, ofanzivac po boku i napadač. Mančester Junajted polako zaokružuje planirane poslove koji su bili prioritet u prelaznom roku.

Kompeltiran je transfer švedskog štopera Viktora Lindelefa iz Benfike za 45.000.000 evra (uključeni bonusi), sledeće pojačanje bi trebalo da bude Fabinjo iz Monaka. Murinjo je dugo vagao kojeg zadnjeg veznog će pridodati Pogbi i Ereri u srcu veznog reda i izbor je u konkurenciji Bakajoka, Matića i Fabinja pao na Brazilca iz Monaka. Bakajoko je odabrao Čelsi, Matić je teža misija, a Fabinjo je zreo za prodaju u Monaku posle fenomenalne sezone.

Brazilac koji je karijeru počeo kao desni bek je ove sezone oduševio posle prekomande na zadnjeg veznog, mada i dalje može po potrebi da odrađuje poslove uz desnu aut liniju, što je takođe bitno Murinju. Junajted je pristao da palti 45.000.000 evra Kneževima za Fabinja, javlja Independent. Brazilac ima otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra, ali je Monako spreman i na mali popust.

Inače, Murinjo ga poznaje odranije. Sarađivali su u Real Madridu kada je Fabinjoanonimus iz B tima. Debi za Kraljeviće je upisao u sezoni 2012/13 kada mu je baš Murinjodao šansu da uđe sa klupe u meču protiv Malage u finišu prvenstva. Kasnije je ime stekao u Monaku.

Očekuje se da do kraja nedelje Mančester Junajted pribede kraju posao oko Fabinjovogtransfera, a istovremeno će se raditi i na dovođenju Morate koji je iz dana u dan sve bliže. Već je pristao na prelazak u Junajted posle razgovora sa Murinjom i treba da bude zamena za Ibrahimovića. Ostaje još da pristane i Real koji je odbio ponudu od 60.000.000 evra tražeći čak 90.000.000. Ipak, veruje se da će druga ponuda vredna 70.000.000 biti dovoljno da Kraljevići daju zeleno svetlo za odlazak Morate (koji hoće veću minutažu) i da krenu po Mbapea.

Posle Morate, Murinjo će raditi na dovođenju levog beka i Ivana Perišića čime bi glavni deo prelaznog roka bio završen za Mančester Junajted. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar