Буфон одлучио: Лига шампиона или КРАЈ!

Голман Јувентуса најавио да ће донети крупну одлуку ако и следеће сезоне само прође крај трофеја Лиге шампиона.

Фудбал 14.06.2017 | 18:45
Буфон одлучио: Лига шампиона или КРАЈ!
Славни голман Ђанлуиђи Буфон био је разлог због којег су многи неутрални посматрачи финала Лиге шампиона навијали за Јувентус.

Чувени чувар мреже пео се са Италијом на кров света, али му очигледно за комплетирање велике каријере недостаје трофеј најјачег клупског такмичења.

Колико је то тачно показује и његова данашња најава, да ће напустити фудбал ако и следеће сезоне не освоји Лигу шампиона.

"Повући ћу се после Светског првенства (у Русији). Продужићу каријеру и након тога само ако освојим Лигу шампиона", рекао је "Ђиђи" италијанским медијима.

Буфон (39) је освојио осам шампионских титула у Серији А, три Купа и пет Суперкупа Италије, као и Светско првенство 2006. године са репрезентацијом Италије, али никада до сада није освојио Лигу шампиона, у којој је три пута играо у финалу. Капитен црно-белих рекао је да је обећао председнику Андреи Ањелију да ће наставити да игра ако освоји најелитније европско такмичење.

Он је одиграо рекордних 169 утакмица за репрезентацију Италије и планира да предводи државни тим на Светском првенству 2018. године у Русији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар