Bufon odlučio: Liga šampiona ili KRAJ!

Golman Juventusa najavio da će doneti krupnu odluku ako i sledeće sezone samo prođe kraj trofeja Lige šampiona.

Fudbal 14.06.2017 | 18:45
Bufon odlučio: Liga šampiona ili KRAJ!
Slavni golman Đanluiđi Bufon bio je razlog zbog kojeg su mnogi neutralni posmatrači finala Lige šampiona navijali za Juventus.

Čuveni čuvar mreže peo se sa Italijom na krov sveta, ali mu očigledno za kompletiranje velike karijere nedostaje trofej najjačeg klupskog takmičenja.

Koliko je to tačno pokazuje i njegova današnja najava, da će napustiti fudbal ako i sledeće sezone ne osvoji Ligu šampiona.

"Povući ću se posle Svetskog prvenstva (u Rusiji). Produžiću karijeru i nakon toga samo ako osvojim Ligu šampiona", rekao je "Điđi" italijanskim medijima.

Bufon (39) je osvojio osam šampionskih titula u Seriji A, tri Kupa i pet Superkupa Italije, kao i Svetsko prvenstvo 2006. godine sa reprezentacijom Italije, ali nikada do sada nije osvojio Ligu šampiona, u kojoj je tri puta igrao u finalu. Kapiten crno-belih rekao je da je obećao predsedniku Andrei Anjeliju da će nastaviti da igra ako osvoji najelitnije evropsko takmičenje.

On je odigrao rekordnih 169 utakmica za reprezentaciju Italije i planira da predvodi državni tim na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar