Пеле оштар: Ко је нови Марадона? Шалите се?!

"Имају само једну заједничку особину", каже по многима најбољи фудбалер у историји. . .

Фудбал 14.06.2017 | 18:00
Пеле оштар: Ко је нови Марадона? Шалите се?!
Поређења актуелних играча са некадашњим великанима, па и највећима у историји, била је и остаће једна од најзанимљивијих "дисцплина" свакога ко прати и воли спорт.

Бразилац Пеле и Аргентинац Дијего Армандо Марадона, по општим оценама су највећи фудбалери у историји и то се за њих тврди и у данашњој ери, деценијама након што су обојица завршили каријере.

Наравно, свако има слободу да изнесе мишљење и да неке од актуелних фудбалера упореди са легендама, па и са таквим величинама као што је и наведени јужноамерички тандем.

А, посебно је занимљиво када та поређења дођу и до њих.

Пеле је, тако, минулог викенда био упитан за поређења Марадоне и актуелног везисте Јувентуса, Паула Дибале.

Аргентинац из навале "Старе даме", кога је чак и "Ел Пибе" прозвао "феноменом", ипак није толико одушевио Бразилца да би га ставио бар близу Марадоне.

Ево шта је Пеле рекао о том поређењу:

"Дибала није толико добар као што људи причају. Кажу да би могао да буде наследник Марадоне, али једина заједничка ствар њима двојици је то што обојица играју левом ногом", отворено је казао Бразилац.

Пеле је недавно посебно пратио Дибалин наступ у утакмици Аргентина - Бразил у Мелбурну, али очигледно није остао импресиониран оним што је видео, иако је екипа Хорхеа Сампаолија победила великог ривала, 1:0.

Ево шта је Марадона лично рекао о везисти Јувентуса:

"Пратим Дибалу годинама. Потребно му је само да одигра што више утакмица. Успеће, јер је феномен. Некад на терену покушава ствари које су једноставно пребрзе за италијански фудбал. Још се навикава на одређен начин играња, али дајте му времена и наставиће да се побољшава. На нивоу је играча као што су Меси, Игуаин и Агуеро. А, тек ће се развијати", казао је Марадона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар