Pele oštar: Ko je novi Maradona? Šalite se?!

"Imaju samo jednu zajedničku osobinu", kaže po mnogima najbolji fudbaler u istoriji. . .

Fudbal 14.06.2017 | 18:00
Pele oštar: Ko je novi Maradona? Šalite se?!
Poređenja aktuelnih igrača sa nekadašnjim velikanima, pa i najvećima u istoriji, bila je i ostaće jedna od najzanimljivijih "discplina" svakoga ko prati i voli sport.

Brazilac Pele i Argentinac Dijego Armando Maradona, po opštim ocenama su najveći fudbaleri u istoriji i to se za njih tvrdi i u današnjoj eri, decenijama nakon što su obojica završili karijere.

Naravno, svako ima slobodu da iznese mišljenje i da neke od aktuelnih fudbalera uporedi sa legendama, pa i sa takvim veličinama kao što je i navedeni južnoamerički tandem.

A, posebno je zanimljivo kada ta poređenja dođu i do njih.

Pele je, tako, minulog vikenda bio upitan za poređenja Maradone i aktuelnog veziste Juventusa, Paula Dibale.

Argentinac iz navale "Stare dame", koga je čak i "El Pibe" prozvao "fenomenom", ipak nije toliko oduševio Brazilca da bi ga stavio bar blizu Maradone.

Evo šta je Pele rekao o tom poređenju:

"Dibala nije toliko dobar kao što ljudi pričaju. Kažu da bi mogao da bude naslednik Maradone, ali jedina zajednička stvar njima dvojici je to što obojica igraju levom nogom", otvoreno je kazao Brazilac.

Pele je nedavno posebno pratio Dibalin nastup u utakmici Argentina - Brazil u Melburnu, ali očigledno nije ostao impresioniran onim što je video, iako je ekipa Horhea Sampaolija pobedila velikog rivala, 1:0.

Evo šta je Maradona lično rekao o vezisti Juventusa:

"Pratim Dibalu godinama. Potrebno mu je samo da odigra što više utakmica. Uspeće, jer je fenomen. Nekad na terenu pokušava stvari koje su jednostavno prebrze za italijanski fudbal. Još se navikava na određen način igranja, ali dajte mu vremena i nastaviće da se poboljšava. Na nivou je igrača kao što su Mesi, Iguain i Aguero. A, tek će se razvijati", kazao je Maradona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar