Француска и Енглеска играју за жртве напада!

Играчи Француске и Енглеске изаћи ће на терен уочи меча у Паризу уз песму "Не осврћи се у бесу" групе Оејзис, као почаст жртвама терористичких напада.

Фудбал 13.06.2017 | 08:45
Француска и Енглеска играју за жртве напада!
То ће бити пријатељски меч и биће у почаст жртава недавно настрадалих у Манчестеру и Лондону.

У саопштењу Фудбалског савеза Француске наводи се да ће песму извести оркестар и хор француске Републиканске гарде. Песма Оејзиса је популарна широм света откако је објављена 1995. године.

У нападу у Манчестеру 22. маја, по завршетку концерта америчке поп певачице Аријане Гранде, погинуле су 22 особе, а неколико десетина је рањено, док је у нападу у Лондону 3. јуна погинуло осморо, а повредјено неколико десетина људи.

Терористичких напада је било и у Француској, у новембру 2015. године у Паризу и прошлог јула у Ници.



У почаст жртвама напада у Великој Британији биће измењен распоред изводјења химне две репрезентације, па ће прво бити изведена "Боже, чувај краљицу", а после ње "Марсељеза". Речи обе химне биће исписане на великом екрану на стадиону. Фудбалери обе екипе ће се заједно сликати, а пре утакмице биће одржан минут ћутања.

"Веома смо захвални Француској што нам је понудила ову почаст", рекао је селектор Енглеске Гарет Саутгејт.

Француски фудбалери су били ганути подршком коју су исказали енглески навијачи на пријатељској утакмици на Вемблију 17. новембра 2015. године, четири дана после терористичког напада у Паризу. Енглески навијачи су тада певали француску химну и на многе друге начине су исказали подршку Француској.

"Био сам на тој утакмици и то је била посебна прилика", рекао је Саутгејт.

Пријатељска утакмица Француске и Енглеске игра се у уторак од 21 часа на стадиону "Француска" у Паризу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар