Francuska i Engleska igraju za žrtve napada!

Igrači Francuske i Engleske izaći će na teren uoči meča u Parizu uz pesmu "Ne osvrći se u besu" grupe Oejzis, kao počast žrtvama terorističkih napada.

Fudbal 13.06.2017 | 08:45
Francuska i Engleska igraju za žrtve napada!
To će biti prijateljski meč i biće u počast žrtava nedavno nastradalih u Mančesteru i Londonu.

U saopštenju Fudbalskog saveza Francuske navodi se da će pesmu izvesti orkestar i hor francuske Republikanske garde. Pesma Oejzisa je popularna širom sveta otkako je objavljena 1995. godine.

U napadu u Mančesteru 22. maja, po završetku koncerta američke pop pevačice Arijane Grande, poginule su 22 osobe, a nekoliko desetina je ranjeno, dok je u napadu u Londonu 3. juna poginulo osmoro, a povredjeno nekoliko desetina ljudi.

Terorističkih napada je bilo i u Francuskoj, u novembru 2015. godine u Parizu i prošlog jula u Nici.U počast žrtvama napada u Velikoj Britaniji biće izmenjen raspored izvodjenja himne dve reprezentacije, pa će prvo biti izvedena "Bože, čuvaj kraljicu", a posle nje "Marseljeza". Reči obe himne biće ispisane na velikom ekranu na stadionu. Fudbaleri obe ekipe će se zajedno slikati, a pre utakmice biće održan minut ćutanja.

"Veoma smo zahvalni Francuskoj što nam je ponudila ovu počast", rekao je selektor Engleske Garet Sautgejt.

Francuski fudbaleri su bili ganuti podrškom koju su iskazali engleski navijači na prijateljskoj utakmici na Vembliju 17. novembra 2015. godine, četiri dana posle terorističkog napada u Parizu. Engleski navijači su tada pevali francusku himnu i na mnoge druge načine su iskazali podršku Francuskoj.

"Bio sam na toj utakmici i to je bila posebna prilika", rekao je Sautgejt.

Prijateljska utakmica Francuske i Engleske igra se u utorak od 21 časa na stadionu "Francuska" u Parizu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar