ЕП до 21 - Мариновић: Швајцарска је фаворит, али...

Млада репрезентација Босне и Херцеговине (У-21) у уторак од 19 часова гостују у Швајцарској у другом колу квалификација за Европско првенство 2019. године у Италији и Сан Марину.

Фудбал 13.06.2017 | 08:15
ЕП до 21 - Мариновић: Швајцарска је фаворит, али...
Селектор "змајића" Винко Мариновић на пут у Швајцарску је повео 18 играча и нагласио да је задовољан односом играча.

"Стварно смо добро радили и у једној одличној атмосфери. Приступ играча је био сјајан и могу истаћи велико задовољство, иако је крај сезоне и иза многих је велики број утакмица, али се добро прилагођавају и раде. Момци су разумјели оно што сам тражио од њих и имали смо јако добро међусобно разумијевање. Надам се да ће из тога произићи и добар резултат", изјавио је Мариновић за "Ослобођење".

Према њеовим ријечима, иако је Швајцарска квалитетна, вјерује у позитиван исход.

"Мислим да смо спремни за оно што нас очекује у Швајцарској, а извјесно је да се ради о изузетно квалитетној репрезентацији. Тренутно размишљамо само о ономе што ми можемо понудити и мислим да ћемо на тај начин успјети створити резултат".

Мариновић је свјестан да је Швајцарска фаворит.

"Говорио сам и раније да су Швајцарска и Португал први фаворити групе и у то нема сумње, али не дозвољавам да нас ико потцјењује, нити да ми било кога прецјењујемо. Знамо колико вриједимо и потрудићемо се да остваримо што бољи резултат. Побиједили смо Лихтенштајн са 6:0, али то није мјерило. Наравно, већ сам говорио да је тријумф против Лихтенштајна одличан за самопоуздање, али то не мора сада ништа да значи. Утакмица против Швајцарске ће бити прави испит за снагу екипе, а ми смо анализирали противника који посједује квалитет и надам се да ћемо обрадовати све оне који нас подржавају", додао је селектор "змајића", који неће моћи рачунати на Адвана Кадушића и Елдара Чивића и то због повреда.

У Групи 8 досад је одигран само један меч и између бх. селекције и Лихтенштајна (6:0), а уторак исто вријеме се састају Румунија и Лихтенштајн. Репрезентације Велса и Португала на терен ће тек у септембру.

На Европско првенство, које ће се одржати у Италији и Сан Марину, пласираће се побједници из свих девет група, док ће четири најбоље другопласиране селекције играти бараж.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар