EP do 21 - Marinović: Švajcarska je favorit, ali...

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-21) u utorak od 19 časova gostuju u Švajcarskoj u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji i San Marinu.

Fudbal 13.06.2017 | 08:15
EP do 21 - Marinović: Švajcarska je favorit, ali...
Selektor "zmajića" Vinko Marinović na put u Švajcarsku je poveo 18 igrača i naglasio da je zadovoljan odnosom igrača.

"Stvarno smo dobro radili i u jednoj odličnoj atmosferi. Pristup igrača je bio sjajan i mogu istaći veliko zadovoljstvo, iako je kraj sezone i iza mnogih je veliki broj utakmica, ali se dobro prilagođavaju i rade. Momci su razumjeli ono što sam tražio od njih i imali smo jako dobro međusobno razumijevanje. Nadam se da će iz toga proizići i dobar rezultat", izjavio je Marinović za "Oslobođenje".

Prema njeovim riječima, iako je Švajcarska kvalitetna, vjeruje u pozitivan ishod.

"Mislim da smo spremni za ono što nas očekuje u Švajcarskoj, a izvjesno je da se radi o izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji. Trenutno razmišljamo samo o onome što mi možemo ponuditi i mislim da ćemo na taj način uspjeti stvoriti rezultat".

Marinović je svjestan da je Švajcarska favorit.

"Govorio sam i ranije da su Švajcarska i Portugal prvi favoriti grupe i u to nema sumnje, ali ne dozvoljavam da nas iko potcjenjuje, niti da mi bilo koga precjenjujemo. Znamo koliko vrijedimo i potrudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat. Pobijedili smo Lihtenštajn sa 6:0, ali to nije mjerilo. Naravno, već sam govorio da je trijumf protiv Lihtenštajna odličan za samopouzdanje, ali to ne mora sada ništa da znači. Utakmica protiv Švajcarske će biti pravi ispit za snagu ekipe, a mi smo analizirali protivnika koji posjeduje kvalitet i nadam se da ćemo obradovati sve one koji nas podržavaju", dodao je selektor "zmajića", koji neće moći računati na Advana Kadušića i Eldara Čivića i to zbog povreda.

U Grupi 8 dosad je odigran samo jedan meč i između bh. selekcije i Lihtenštajna (6:0), a utorak isto vrijeme se sastaju Rumunija i Lihtenštajn. Reprezentacije Velsa i Portugala na teren će tek u septembru.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Italiji i San Marinu, plasiraće se pobjednici iz svih devet grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane selekcije igrati baraž.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar