Ђукић: Млади, за вас сам отворена књига!

На припреме са првим тимом Партизана иде и група фудбалера из подмлатка. "Заслужили су. Од њих све зависи, ја обожавам младе и увек сам ту да им помогнем", каже тренер црно-белих.

Фудбал 12.06.2017 | 21:15
Ђукић: Млади, за вас сам отворена књига!
Партизан, као и готово сви клубови са овог поднебља, живи од продаје играча. Да је срећније време, црно-бели, али и остали клубови, на дужи рок могли би да склапају тим, чувају га, можда и ураде нешто више у Европи.

Међутим, реалност је другачија, али није то посебност само српског фудбала.

Партизан је још пролетос продао Николу Миленковића, штопера који је изашао из погона омладинске школе црно-белих. Момак има 19 година, а на њему је Партизан зарадио 5,1 милион евра.

Традиција да се "млади лавови" прикључују првом тиму, да осете како је бити у сениорској селекцији, биће настављена и под Мирославом Ђукићем. Он је и иначе познат као тренер који воли да гура млађе, а самим тим што је Партизан у таквој ситуацији каквој јесте, иде на руку свима да што више талената буде уз искусније.

Тако ће на припреме са Партизаном ићи цео један тим тинејџера!

Ако изузмемо нападаче Душана Влаховића, Ђорђа Јовановића, Саву Петрова, штопера Страхињу Бошњака, па и везисту Вељка Бирманчевића, који су већ "староседеоци" међу сениорима, прилику да раде са старијима сада ће добити и омладинци - Светозар Марковић (штопер), Јован Кокир, Армин Ђерлек, Јован Нишић (он је био на припремама и прошлог лета под Иваном Томићем), Лазар Вујанић и Страхиња Јовановић (везисти).

"Партизан прави играче, живи од тога. Желимо да видимо те момке, да покажемо тој деци да имају шансу, могућност да заиграју у првом тиму. На њима је да се покажу. Обожавам младе играче, волим да их гурнем у ватру, волим да им помогнем. Треба да знају да сам за њих, отворен као књига и да сам спреман да им помогнем. Све зависи од њих", порука је тренера Партизана Мирослава Ђукића.

На прозивку се јавило укупно 30 играча:

Голмани: Немања Стевановић, Филип Кљајић, Марко Јовичић, Ђорђе Лазовић;

Дефанзивци: Мирослав Вулићевић, Немања Милетић, Александар Субић, Бојан Остојић, Лазар Ћирковић, Милан Радин, Страхиња Бошњак, Светозар Марковић;

Везисти: Евертон Луиз, Марко Јевтовић, Саша Марјановић, Саша Илић, Вељко Бирманчевић, Ален Стевановић, Петар Ђуричковић, Немања Михајловић, Јован Нишић, Армин Ђерлек, Страхиња Јовановић, Јован Кокир, Лазар Вујанић;

Нападачи: Душан Влаховић, Сава Петров, Ленадре Тавамба, Ђорђе Јовановић, Владимир Ђилас.

Због обавеза према репрезентативним селекцијама, тиму ће се касније придружити: Марко Јанковић, Небојша Косовић, Урош Ђурђевић. Леонрадо и Ел Монир су добили који дан одмора више.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар