Đukić: Mladi, za vas sam otvorena knjiga!

Na pripreme sa prvim timom Partizana ide i grupa fudbalera iz podmlatka. "Zaslužili su. Od njih sve zavisi, ja obožavam mlade i uvek sam tu da im pomognem", kaže trener crno-belih.

Fudbal 12.06.2017 | 21:15
Đukić: Mladi, za vas sam otvorena knjiga!
Partizan, kao i gotovo svi klubovi sa ovog podneblja, živi od prodaje igrača. Da je srećnije vreme, crno-beli, ali i ostali klubovi, na duži rok mogli bi da sklapaju tim, čuvaju ga, možda i urade nešto više u Evropi.

Međutim, realnost je drugačija, ali nije to posebnost samo srpskog fudbala.

Partizan je još proletos prodao Nikolu Milenkovića, štopera koji je izašao iz pogona omladinske škole crno-belih. Momak ima 19 godina, a na njemu je Partizan zaradio 5,1 milion evra.

Tradicija da se "mladi lavovi" priključuju prvom timu, da osete kako je biti u seniorskoj selekciji, biće nastavljena i pod Miroslavom Đukićem. On je i inače poznat kao trener koji voli da gura mlađe, a samim tim što je Partizan u takvoj situaciji kakvoj jeste, ide na ruku svima da što više talenata bude uz iskusnije.

Tako će na pripreme sa Partizanom ići ceo jedan tim tinejdžera!

Ako izuzmemo napadače Dušana Vlahovića, Đorđa Jovanovića, Savu Petrova, štopera Strahinju Bošnjaka, pa i vezistu Veljka Birmančevića, koji su već "starosedeoci" među seniorima, priliku da rade sa starijima sada će dobiti i omladinci - Svetozar Marković (štoper), Jovan Kokir, Armin Đerlek, Jovan Nišić (on je bio na pripremama i prošlog leta pod Ivanom Tomićem), Lazar Vujanić i Strahinja Jovanović (vezisti).

"Partizan pravi igrače, živi od toga. Želimo da vidimo te momke, da pokažemo toj deci da imaju šansu, mogućnost da zaigraju u prvom timu. Na njima je da se pokažu. Obožavam mlade igrače, volim da ih gurnem u vatru, volim da im pomognem. Treba da znaju da sam za njih, otvoren kao knjiga i da sam spreman da im pomognem. Sve zavisi od njih", poruka je trenera Partizana Miroslava Đukića.

Na prozivku se javilo ukupno 30 igrača:

Golmani: Nemanja Stevanović, Filip Kljajić, Marko Jovičić, Đorđe Lazović;

Defanzivci: Miroslav Vulićević, Nemanja Miletić, Aleksandar Subić, Bojan Ostojić, Lazar Ćirković, Milan Radin, Strahinja Bošnjak, Svetozar Marković;

Vezisti: Everton Luiz, Marko Jevtović, Saša Marjanović, Saša Ilić, Veljko Birmančević, Alen Stevanović, Petar Đuričković, Nemanja Mihajlović, Jovan Nišić, Armin Đerlek, Strahinja Jovanović, Jovan Kokir, Lazar Vujanić;

Napadači: Dušan Vlahović, Sava Petrov, Lenadre Tavamba, Đorđe Jovanović, Vladimir Đilas.

Zbog obaveza prema reprezentativnim selekcijama, timu će se kasnije pridružiti: Marko Janković, Nebojša Kosović, Uroš Đurđević. Leonrado i El Monir su dobili koji dan odmora više.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar