Шарас неће у Барсу, остаје код куће!

Литвански медији објавили су да ће перспективни тренер и наредне сезоне седети на клупи Жалгириса.

Кошарка 14.06.2017 | 17:30
Шарас неће у Барсу, остаје код куће!
Шарунас Јасикевичус (41) пропустиће прилику да постане тренер Барселоне и наставити да ради у Жалгирису из његовог родног града Каунаса.

Литвански медији објавили су да је популарни Шарас пристао на понуђену повишицу плате и да ће са око 500.000 евра следеће сезоне бити најбоље плаћени тренер у историји литванске кошарке.

Ипак, тих пола милиона су далеко мање него што би добио у иностранству и могу се сматрати компромисном цифром.

Јасикевичус је по завршетку играчке каријере у Жалгирису, лета 2014, постао помоћни тренер тог клуба, а јануара 2016. преузео је потпуну контролу и освојио две титуле првака државе, уз солидан наступ у Евролиги (десето место, скор 14-16) ове сезоне.

"Знам да ће Шарас бити добар тренер, а у будућности и један од најбољих у Европи", изјавио је јесенас Жељко Обрадовић, уочи утакмице Фенербахче - Жалгирис.

Сматра се да ће останак Јасикевичуса помоћи клубу да задржи неке од својих најтраженијих кошаркаша, попут француског плејмејкера Леа Вестермана, а такође да привуче не толико скупа, али добра појачања.

Барселона је после изузетно лоше сезоне отпустила Грка Јоргоса Барцокаса и сада ће покушати да ангажује Дејвида Блата (Дарушафака) или Сита Алонса (Басконија).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар