Šaras neće u Barsu, ostaje kod kuće!

Litvanski mediji objavili su da će perspektivni trener i naredne sezone sedeti na klupi Žalgirisa.

Košarka 14.06.2017 | 17:30
Šaras neće u Barsu, ostaje kod kuće!
Šarunas Jasikevičus (41) propustiće priliku da postane trener Barselone i nastaviti da radi u Žalgirisu iz njegovog rodnog grada Kaunasa.

Litvanski mediji objavili su da je popularni Šaras pristao na ponuđenu povišicu plate i da će sa oko 500.000 evra sledeće sezone biti najbolje plaćeni trener u istoriji litvanske košarke.

Ipak, tih pola miliona su daleko manje nego što bi dobio u inostranstvu i mogu se smatrati kompromisnom cifrom.

Jasikevičus je po završetku igračke karijere u Žalgirisu, leta 2014, postao pomoćni trener tog kluba, a januara 2016. preuzeo je potpunu kontrolu i osvojio dve titule prvaka države, uz solidan nastup u Evroligi (deseto mesto, skor 14-16) ove sezone.

"Znam da će Šaras biti dobar trener, a u budućnosti i jedan od najboljih u Evropi", izjavio je jesenas Željko Obradović, uoči utakmice Fenerbahče - Žalgiris.

Smatra se da će ostanak Jasikevičusa pomoći klubu da zadrži neke od svojih najtraženijih košarkaša, poput francuskog plejmejkera Lea Vestermana, a takođe da privuče ne toliko skupa, ali dobra pojačanja.

Barselona je posle izuzetno loše sezone otpustila Grka Jorgosa Barcokasa i sada će pokušati da angažuje Dejvida Blata (Darušafaka) ili Sita Alonsa (Baskonija).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar