"Парни ваљак" кренуо, Ђукићу приоритет Европа!

Фудбалери Партизана окупили су се у "Спортском центру Партизан-Земунело" и званично почели припреме за нову сезону.

Фудбал 12.06.2017 | 17:30
"Парни ваљак" кренуо, Ђукићу приоритет Европа!
Црно-бели крећу у одбрану дупле круне под вођством новог тренера Мирослава Ђукића, који се вратио на клупу тима из Хумске после десет година.

Партизан ће сезону почети у другом колу квалификација за Лигу шампиона, а противника ће добити на жребу у Ниону, који ће се обавити 19. јуна.

"Циљ нам је Европа, да створимо европски Партизан. Сматрам да квалитет имамо. Успех из прошле сезоне је обавеза више, али Партизан не може да стане. Партизан мора боље, јаче, више, снажније", рекао је Ђукић.

Ђукић је у Земунелу поред стандардних првотицама на располагању имао и 11 тинејџера, а првом тиму он је прикључио Армина Ђерлека, Јована Нишића, Јована Кокира, Светозара Марковића, док се вратио Вељко Бирманчевић.

"Имамо добру екипу, спремну да испуни све циљеве које Партизан захтева. Партизан је тим који прави играче, живи од тога и желимо да дамо шансу деци, да виде да имају могућности да једног дана играју у првом тиму. На њима је да се покажу. Волим да помогнем младим играчима", рекао је тренер Партизана.

На првој прозивци тренера Ђукића нису били Урош Ђурђевић, Марко Јанковић, Небојша Косовић и Мохамед ел Мунир због репрезентативних обавеза, те Леонардо да Силва који је добио дозволу од клуба да продужи одмор у домовини до 19. јуна. Последњих недеља се спекулисало о статусу Ђурђевића и Леонарда.

"Велике су шансе да остану. Свесни су да је пред нама Лига шампиона и да сви идемо на више ако направимо добар резултат. Ако не избори Лигу шампиона, Партизан мора да испуни економски план и прода најбоље играче", рекао је Ђукић.

Фудбалери Партизана припреме ће обавити на Златибору и у Словенији, а први меч их очекује за месец дана када играју први меч другог кола квалификација за Лигу шампиона. За сада је сигурно да ће током припрема играти пријатељски меч са московским ЦСКА.

"Надовезујемо се, неће бити никаквих резова и драстичних промена јер би било сулудо да правимо нову екипу, ако имамо ону која је освојила дуплу круну. Екипа се одлично такмичила, а покушаћемо да будемо још бољи. Тражимо штопера, али Лазар Ћирковић би могао да буде најозбиљније решење", додао је Ђукић.

Председник Партизана Милорад Вучелић је поново честитао играчима на освојеној "дуплој круни" у прошлој сезони и пожелео им све најбоље у предстојећој, у којој се такође нада Европи.

"Провеселили смо се и оно што смо освојили, сада морамо да одбранимо. Следи и нови изазов европских такмичења, која су нама веома важна. Вашим играма и трудом треба да заузмемо озбиљно место и у Европи. Уздамо се у вас и нема разлога да не наставите блистави, победнички низ", рекао је Вучелић.

Спортски директор Ивица Илиев је такође нагласио међународну сцену као приоритет следеће сезоне.

"Не волим да се враћам на оно што је било, а било је предивно. Сада желим искорак у Европи, верујем у овај тим, могу само да вам пожелим бољу сезону", поручио је Илиев.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар