"Parni valjak" krenuo, Đukiću prioritet Evropa!

Fudbaleri Partizana okupili su se u "Sportskom centru Partizan-Zemunelo" i zvanično počeli pripreme za novu sezonu.

Fudbal 12.06.2017 | 17:30
"Parni valjak" krenuo, Đukiću prioritet Evropa!
Crno-beli kreću u odbranu duple krune pod vođstvom novog trenera Miroslava Đukića, koji se vratio na klupu tima iz Humske posle deset godina.

Partizan će sezonu početi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a protivnika će dobiti na žrebu u Nionu, koji će se obaviti 19. juna.

"Cilj nam je Evropa, da stvorimo evropski Partizan. Smatram da kvalitet imamo. Uspeh iz prošle sezone je obaveza više, ali Partizan ne može da stane. Partizan mora bolje, jače, više, snažnije", rekao je Đukić.

Đukić je u Zemunelu pored standardnih prvoticama na raspolaganju imao i 11 tinejdžera, a prvom timu on je priključio Armina Đerleka, Jovana Nišića, Jovana Kokira, Svetozara Markovića, dok se vratio Veljko Birmančević.

"Imamo dobru ekipu, spremnu da ispuni sve ciljeve koje Partizan zahteva. Partizan je tim koji pravi igrače, živi od toga i želimo da damo šansu deci, da vide da imaju mogućnosti da jednog dana igraju u prvom timu. Na njima je da se pokažu. Volim da pomognem mladim igračima", rekao je trener Partizana.

Na prvoj prozivci trenera Đukića nisu bili Uroš Đurđević, Marko Janković, Nebojša Kosović i Mohamed el Munir zbog reprezentativnih obaveza, te Leonardo da Silva koji je dobio dozvolu od kluba da produži odmor u domovini do 19. juna. Poslednjih nedelja se spekulisalo o statusu Đurđevića i Leonarda.

"Velike su šanse da ostanu. Svesni su da je pred nama Liga šampiona i da svi idemo na više ako napravimo dobar rezultat. Ako ne izbori Ligu šampiona, Partizan mora da ispuni ekonomski plan i proda najbolje igrače", rekao je Đukić.

Fudbaleri Partizana pripreme će obaviti na Zlatiboru i u Sloveniji, a prvi meč ih očekuje za mesec dana kada igraju prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Za sada je sigurno da će tokom priprema igrati prijateljski meč sa moskovskim CSKA.

"Nadovezujemo se, neće biti nikakvih rezova i drastičnih promena jer bi bilo suludo da pravimo novu ekipu, ako imamo onu koja je osvojila duplu krunu. Ekipa se odlično takmičila, a pokušaćemo da budemo još bolji. Tražimo štopera, ali Lazar Ćirković bi mogao da bude najozbiljnije rešenje", dodao je Đukić.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić je ponovo čestitao igračima na osvojenoj "duploj kruni" u prošloj sezoni i poželeo im sve najbolje u predstojećoj, u kojoj se takođe nada Evropi.

"Proveselili smo se i ono što smo osvojili, sada moramo da odbranimo. Sledi i novi izazov evropskih takmičenja, koja su nama veoma važna. Vašim igrama i trudom treba da zauzmemo ozbiljno mesto i u Evropi. Uzdamo se u vas i nema razloga da ne nastavite blistavi, pobednički niz", rekao je Vučelić.

Sportski direktor Ivica Iliev je takođe naglasio međunarodnu scenu kao prioritet sledeće sezone.

"Ne volim da se vraćam na ono što je bilo, a bilo je predivno. Sada želim iskorak u Evropi, verujem u ovaj tim, mogu samo da vam poželim bolju sezonu", poručio je Iliev.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar