Довициозо као тихи ловац на крупан ГП плен!

“Осећај је чудан јер сам победио, а нисам возио најбрже што сам могао“, каже победник ВН Каталоније.

Остали спортови 14.06.2017 | 09:30
Довициозо као тихи ловац на крупан ГП плен!
Дукати је такмичарски зрела екипа, јер да није тако, како би Андреа Довициозо победио на “доместичи” мотоциклу? Никако, тога је свестан и италијански мотоциклиста који је за само два викенда успео да оствари две победе. Најбољи на Муђелу постао је победник Каталуње.

„Ситуација је била таква да су се гуме много трошиле. Нарочито задња, па се нисмо претерано фокусирали на саму бзину. Када је трка започела, нико није кренуо јаким темпом јер су сви мислили како да сачувају гуме. Претекао сам неколико мотоциклиста и нашао се иза Данија Педросе. Одлучио сам да останем ту. Обојица смо чували гуме, па темпо уопште није био висок, али нико нас није престизао. Десет кругова до краја, ипак сам успео да претекнем Данија, а када сам избио на чело, схватио сам да су ми гуме потпуно истрошене. Имао сам среће што је ситуација била иста и за остале“, рекао је Довициозо, па прешао на победничка осећања

„Осећај је чудан јер сам победио, јер нисам возио најбрже што сам могао“, каже победник ВН Каталоније, а онда следи логично новинарско питање. Како Дови види себе кроз перспецтиве у борби за титулу?

„Нико не може сада да предвиди ток шампионата! То је ове сезоне изражено јер је сваки викенд друга прича. Нисам толико фокусиран на освајање шампионата колико на развијање мотоцикла. Викенд је био чудан, али смо успели да га успешно окончамо захваљујући доброј процени стратегије са гумама. Нисам очекивао да ћу овде бити један од кандидата за победу, али сам успео. Реалан сам, па мислим да не можемо да се укључимо у шампионску трку. Ипак и даље нам нешто недостаје“, констатовао је непоправљиви реалста, Андреа Довициозо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар