Doviciozo kao tihi lovac na krupan GP plen!

“Osećaj je čudan jer sam pobedio, a nisam vozio najbrže što sam mogao“, kaže pobednik VN Katalonije.

Ostali sportovi 14.06.2017 | 09:30
Doviciozo kao tihi lovac na krupan GP plen!
Dukati je takmičarski zrela ekipa, jer da nije tako, kako bi Andrea Doviciozo pobedio na “domestiči” motociklu? Nikako, toga je svestan i italijanski motociklista koji je za samo dva vikenda uspeo da ostvari dve pobede. Najbolji na Muđelu postao je pobednik Katalunje.

„Situacija je bila takva da su se gume mnogo trošile. Naročito zadnja, pa se nismo preterano fokusirali na samu bzinu. Kada je trka započela, niko nije krenuo jakim tempom jer su svi mislili kako da sačuvaju gume. Pretekao sam nekoliko motociklista i našao se iza Danija Pedrose. Odlučio sam da ostanem tu. Obojica smo čuvali gume, pa tempo uopšte nije bio visok, ali niko nas nije prestizao. Deset krugova do kraja, ipak sam uspeo da preteknem Danija, a kada sam izbio na čelo, shvatio sam da su mi gume potpuno istrošene. Imao sam sreće što je situacija bila ista i za ostale“, rekao je Doviciozo, pa prešao na pobednička osećanja

„Osećaj je čudan jer sam pobedio, jer nisam vozio najbrže što sam mogao“, kaže pobednik VN Katalonije, a onda sledi logično novinarsko pitanje. Kako Dovi vidi sebe kroz perspective u borbi za titulu?

„Niko ne može sada da predvidi tok šampionata! To je ove sezone izraženo jer je svaki vikend druga priča. Nisam toliko fokusiran na osvajanje šampionata koliko na razvijanje motocikla. Vikend je bio čudan, ali smo uspeli da ga uspešno okončamo zahvaljujući dobroj proceni strategije sa gumama. Nisam očekivao da ću ovde biti jedan od kandidata za pobedu, ali sam uspeo. Realan sam, pa mislim da ne možemo da se uključimo u šampionsku trku. Ipak i dalje nam nešto nedostaje“, konstatovao je nepopravljivi realsta, Andrea Doviciozo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar