СП: Србија - Велс 1:1, реакције Срба...

"Тешко је за свој народ пред пуном Мараканом"! Нападач Србије Александар Митровић истакао је притисак пуног стадиона као узрок нешто слабије игре "Орлова" против Велса.  Пријовић: Једва сам чекао да дебитујем за Србију! Репрезентативац Србије Александар Пријовић рекао је после ремија против Велса да је Србија оштећена за пенал и додао да је једва чекао да дебитује за 'Орлове'.  Селектор Србије Славољуб Муслин рекао је да је био у праву када је говорио да игра Велшана не зависи искључиво од Гарета Бејла.  Капитен Србије Бранислав Ивановић оценио је да је утакмица против Велса била тешка и да су играчи на почетку мало подлегли притиску пуног стадиона у Београду.

Фудбал 12.06.2017 | 09:30
СП: Србија - Велс 1:1, реакције Срба...
Две селекције су опет ремизирале 1:1, а као и пре шест месеци у Кардифу опет је Митровић донео бод Србији.

"Тешка утакмица, доста туче. Ишли смо на сва три бода, али нисмо имали среће. Почели смо бојажљиво. Али, све остаје исто, и даље смо први, једна утакмица мање до краја. Ми се и даље за све питамо", рекао је Митровић.

"Узели смо бод и даље смо први. Имамо два "пенала" код куће, играћемо против Грузије и Молдавије и видећемо. Не бих да коментаришем пенал, мислим да је био и за нас, али судија је тако видео. Примили смо гол из наших грешака, у првом полувремену смо имали шансе али фалио је завршни пас. Било је тешко, играли су са много играча у 16 метара, није могла лопта да прође од меса", додао је центарфор Србије.

Србија је имала контролу игре, али је тешко долазила до гола ривала. Тим Славољуба Муслина је доста грешио и то га је умало скупо коштало.

"Већина нас игра за клубове пред пуним трибинама, али ова генерација никад није играла за репрезентацију пред пуном "Мараканом". Кад играте за свој народ увек је већи притисак, мислим да смо због тога решили и примили гол. Али хвала навијачима који су дошли. Била је феноменална атмосфера, надам се да ће бити уз нас до краја квалификациај", рекао је Митровић.

Митровић је гол постигао после сјајне асистенције дебитанта Александра Пријовића.

"Лепо се уклопио Пријовић. Он је јако позитиван децко, пре свега добар играч и биће велико појачање", закључио је нападач Њукасла.

Александар Пријовић рекао је после ремија против Велса да је Србија оштећена за пенал и додао да је једва чекао да дебитује за 'Орлове'.

Судија Де Соуса у 50. минут није досудио очигледан пенал за Србију када је Тадић убацио лопту са леве стране, она је погодила у руку Гантера на путу ка петерцу.

"По мом мишљењу требали смо да добијемо пенал, али ништа не можемо да мењамо, показали смо карактер и успели да их стигнемо. Очекивао сам победу, не могу бити потпуно задовољан, али идемо даље. Велшани су чврсти и агресивни, сматрам да смо безвезе примили гол јер они нису имали неке шансе", рекао је Пријовић.

Само неколико минута након што је ушао у игру, дебитант у дресу "Орлова" Александар Пријовића сјајном "штиклом" проиграва Митровића у казненом простору, а нападач Њукасла хладнокрвном реакцијом шаље лопту у ближи угао за 1:1.

"Једва сам чекао да дебитујем и помогнем. Диван је осећај због овација, очекују од мене људи нешто и ја од себе очекујем доста. Боље би било да смо водили три нула и да онда уђем. Треба још мало времена да играмо заједно, атмосфера је била да се најежиш", додао је нападач ПАОК.

С обзиром да су Република Ирска и Аустрија такође ремизирали 1:1 у Даблину, после шестог кола ситуација на табели Групе Д је иста – Србија и Ирска деле прво место са по 12 бодова, док их Аустрија и Велс прате са по осам.

Фудбалер ПАОК-а верује да 'Орлови' могу боље.

"Наравно, мислим да може увек да се игра боље, било би добро да свака утакмица буде таква и види се да су навијачи наш 12. човек. Први смо на табели и то је једино што је битно. Боље би било да смо победили и побегли ривалима, али и овако је добро", каже Пријовић.

Српски репрезентативац Матија Настасић каже да играћи морају да уче из својих грешака.

"Штета је што смо из наших грешака примили гол, остаје жал за три бода али смо изједначили. Можда треба да учимо из наших грешака. И даље смо први у групи и идемо даље", рекао је Настасић.

Селектор Србије Славољуб Муслин рекао је да је био у праву када је говорио да игра Велшана не зависи искључиво од Гарета Бејла.

"Показали су да Велс није Бејл. Жао ми је што нисам могао овој дивној публици, која нам је после дуго времена направила сјајан амбијент, да подарим победу, али надам се да ћемо следећи пут, пред пуним стадионом, победити"“, изјавио је Муслин.

Према његовим речима, екипа је лоше кренула, пре свега због сјајне атмосфере на трибинама.

"„Мислим да нас је пун стадион мало оптеретио, сви су очекивали победу и то је свакако утицало. Опет смо примили гол из индивидуалне грешке коју смо могли да избегнемо и то нас је омело да почнемо да играмо. У другом полувремену било је боље, имали смо шансу и код 1:1, али на крају кад се све сабере то је то", додао је селектор Србије.

После Ирске смо, како је додао, били разочарани ремијем, али сада нам је сатисфакција што смо остали први.

"Имамо четири тешке уракмице до краја, два тешка гостовања, али прво морамо да мислимо о Молдавији. Мада, знам да и ту неће бити лако"“, поручио је Муслин.

Штопер Србије Матија Настасић сматра да је реми задовољавајући исход дуела са Велсом с обзиром како је текао меч.

Србија је била фаворит пред утамицу на "Рајку Митићу", али је Велс повео из пенала у 35. минуту. "Орлови" су до бода дошли преко Александра Митровића у 74.

"Нисмо успели да одиграмо како смо се договорили. Нисмо изгубили утакмицу што је битно јер се тако кретао резултат. Требало је да ми дођемо у више гол санси. Нисмо губили наду у полувремену. Изашли смо са надом да ћемо да постигнемо макар један гол и све је изгледало знатно боље после полувремена. Морамо да будемо целу утакмицу концентрисани. Велс кроз игру није могао да створи претерано много шанси, чекали су прекиде", рекао је Настасић.

Доста је прашине подигла одлука судије из Португала да свира пенал након дуела Луке Миливојевића и Сема Воукса, док нису свирали очигледно играње руком у казненом простору Србије.

"Судија може и не мора да свира јер има много таквих стлитуација у шеснастерцу. Не би требало ми да коментарисемо суђење, али је требало да држи критеријум. Рука њиховог играча није била у природном положају, могао је и то да свира", додао је штопер Шалкеа.

Србија дели прво место на табели са Ирском са по 12 бодова, а 2. септембра дочекује Молдавију.

"Очекују нас четири финала и у свакој утакмици морамо да пружимо максимум. Ни нерешен исход није незадовољавајући, треба да извучемо поуке и напредујемо из утакмице у утакмицу", закључио је Настастић.

Капитен Србије Бранислав Ивановић оценио је да је утакмица против Велса била тешка и да су играчи на почетку мало подлегли притиску пуног стадиона у Београду.

"Ова генерација дефинитнивно није играла пред оваквим ветром у леђа, и то нас је можда мало најпре гурнуло, а затим спотакло, а оно што је утицало на ток утакмице је пенал, који је доста променио. У другом полувремену смо дефинитивно контролисали утакмицу и постигли гол", рекао је Ивановић.

Србија је остала прва на табели Групе Д са 12 бодова, колико има и Ирска, док Велс и Аустрија имају по осам.

"У овој квалификационој групи постоје четири екипе, а ниједна се није отписала сама. Биће узбудљиво до краја. Остаје жал што нисмо победили, биће још прилика", додао је капитен Србије.

Коментаришући деби Александра Пријовића, Ивановић је рекао да мисл да је Србија добила јако озбиљног играча.

"Мислим да је ушао феноменално у утакмицу, да је он нешто што може да чини превагу у будућности. Са њим добијамо на тежни и снази. Он и Александар Митровић су показали да могу да буду сјајан тандем", рекао је Ивановић.

У следећем колу Србија дочекује Молдавију, Ирска иде у Грузију, док се у Кардифу састају Велс и Аустрија, у пресудном мечу за ова два тима. Све утакмице су на програму 2. септембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар