SP: Srbija - Vels 1:1, reakcije Srba...

"Teško je za svoj narod pred punom Marakanom"! Napadač Srbije Aleksandar Mitrović istakao je pritisak punog stadiona kao uzrok nešto slabije igre "Orlova" protiv Velsa.  Prijović: Jedva sam čekao da debitujem za Srbiju! Reprezentativac Srbije Aleksandar Prijović rekao je posle remija protiv Velsa da je Srbija oštećena za penal i dodao da je jedva čekao da debituje za 'Orlove'.  Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je bio u pravu kada je govorio da igra Velšana ne zavisi isključivo od Gareta Bejla.  Kapiten Srbije Branislav Ivanović ocenio je da je utakmica protiv Velsa bila teška i da su igrači na početku malo podlegli pritisku punog stadiona u Beogradu.

Fudbal 12.06.2017 | 09:30
SP: Srbija - Vels 1:1, reakcije Srba...
Dve selekcije su opet remizirale 1:1, a kao i pre šest meseci u Kardifu opet je Mitrović doneo bod Srbiji.

"Teška utakmica, dosta tuče. Išli smo na sva tri boda, ali nismo imali sreće. Počeli smo bojažljivo. Ali, sve ostaje isto, i dalje smo prvi, jedna utakmica manje do kraja. Mi se i dalje za sve pitamo", rekao je Mitrović.

"Uzeli smo bod i dalje smo prvi. Imamo dva "penala" kod kuće, igraćemo protiv Gruzije i Moldavije i videćemo. Ne bih da komentarišem penal, mislim da je bio i za nas, ali sudija je tako video. Primili smo gol iz naših grešaka, u prvom poluvremenu smo imali šanse ali falio je završni pas. Bilo je teško, igrali su sa mnogo igrača u 16 metara, nije mogla lopta da prođe od mesa", dodao je centarfor Srbije.

Srbija je imala kontrolu igre, ali je teško dolazila do gola rivala. Tim Slavoljuba Muslina je dosta grešio i to ga je umalo skupo koštalo.

"Većina nas igra za klubove pred punim tribinama, ali ova generacija nikad nije igrala za reprezentaciju pred punom "Marakanom". Kad igrate za svoj narod uvek je veći pritisak, mislim da smo zbog toga rešili i primili gol. Ali hvala navijačima koji su došli. Bila je fenomenalna atmosfera, nadam se da će biti uz nas do kraja kvalifikaciaj", rekao je Mitrović.

Mitrović je gol postigao posle sjajne asistencije debitanta Aleksandra Prijovića.

"Lepo se uklopio Prijović. On je jako pozitivan decko, pre svega dobar igrač i biće veliko pojačanje", zaključio je napadač Njukasla.

Aleksandar Prijović rekao je posle remija protiv Velsa da je Srbija oštećena za penal i dodao da je jedva čekao da debituje za 'Orlove'.

Sudija De Sousa u 50. minut nije dosudio očigledan penal za Srbiju kada je Tadić ubacio loptu sa leve strane, ona je pogodila u ruku Gantera na putu ka petercu.

"Po mom mišljenju trebali smo da dobijemo penal, ali ništa ne možemo da menjamo, pokazali smo karakter i uspeli da ih stignemo. Očekivao sam pobedu, ne mogu biti potpuno zadovoljan, ali idemo dalje. Velšani su čvrsti i agresivni, smatram da smo bezveze primili gol jer oni nisu imali neke šanse", rekao je Prijović.

Samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru, debitant u dresu "Orlova" Aleksandar Prijovića sjajnom "štiklom" proigrava Mitrovića u kaznenom prostoru, a napadač Njukasla hladnokrvnom reakcijom šalje loptu u bliži ugao za 1:1.

"Jedva sam čekao da debitujem i pomognem. Divan je osećaj zbog ovacija, očekuju od mene ljudi nešto i ja od sebe očekujem dosta. Bolje bi bilo da smo vodili tri nula i da onda uđem. Treba još malo vremena da igramo zajedno, atmosfera je bila da se naježiš", dodao je napadač PAOK.

S obzirom da su Republika Irska i Austrija takođe remizirali 1:1 u Dablinu, posle šestog kola situacija na tabeli Grupe D je ista – Srbija i Irska dele prvo mesto sa po 12 bodova, dok ih Austrija i Vels prate sa po osam.

Fudbaler PAOK-a veruje da 'Orlovi' mogu bolje.

"Naravno, mislim da može uvek da se igra bolje, bilo bi dobro da svaka utakmica bude takva i vidi se da su navijači naš 12. čovek. Prvi smo na tabeli i to je jedino što je bitno. Bolje bi bilo da smo pobedili i pobegli rivalima, ali i ovako je dobro", kaže Prijović.

Srpski reprezentativac Matija Nastasić kaže da igraći moraju da uče iz svojih grešaka.

"Šteta je što smo iz naših grešaka primili gol, ostaje žal za tri boda ali smo izjednačili. Možda treba da učimo iz naših grešaka. I dalje smo prvi u grupi i idemo dalje", rekao je Nastasić.

Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je bio u pravu kada je govorio da igra Velšana ne zavisi isključivo od Gareta Bejla.

"Pokazali su da Vels nije Bejl. Žao mi je što nisam mogao ovoj divnoj publici, koja nam je posle dugo vremena napravila sjajan ambijent, da podarim pobedu, ali nadam se da ćemo sledeći put, pred punim stadionom, pobediti"“, izjavio je Muslin.

Prema njegovim rečima, ekipa je loše krenula, pre svega zbog sjajne atmosfere na tribinama.

"„Mislim da nas je pun stadion malo opteretio, svi su očekivali pobedu i to je svakako uticalo. Opet smo primili gol iz individualne greške koju smo mogli da izbegnemo i to nas je omelo da počnemo da igramo. U drugom poluvremenu bilo je bolje, imali smo šansu i kod 1:1, ali na kraju kad se sve sabere to je to", dodao je selektor Srbije.

Posle Irske smo, kako je dodao, bili razočarani remijem, ali sada nam je satisfakcija što smo ostali prvi.

"Imamo četiri teške urakmice do kraja, dva teška gostovanja, ali prvo moramo da mislimo o Moldaviji. Mada, znam da i tu neće biti lako"“, poručio je Muslin.

Štoper Srbije Matija Nastasić smatra da je remi zadovoljavajući ishod duela sa Velsom s obzirom kako je tekao meč.

Srbija je bila favorit pred utamicu na "Rajku Mitiću", ali je Vels poveo iz penala u 35. minutu. "Orlovi" su do boda došli preko Aleksandra Mitrovića u 74.

"Nismo uspeli da odigramo kako smo se dogovorili. Nismo izgubili utakmicu što je bitno jer se tako kretao rezultat. Trebalo je da mi dođemo u više gol sansi. Nismo gubili nadu u poluvremenu. Izašli smo sa nadom da ćemo da postignemo makar jedan gol i sve je izgledalo znatno bolje posle poluvremena. Moramo da budemo celu utakmicu koncentrisani. Vels kroz igru nije mogao da stvori preterano mnogo šansi, čekali su prekide", rekao je Nastasić.

Dosta je prašine podigla odluka sudije iz Portugala da svira penal nakon duela Luke Milivojevića i Sema Vouksa, dok nisu svirali očigledno igranje rukom u kaznenom prostoru Srbije.

"Sudija može i ne mora da svira jer ima mnogo takvih stlituacija u šesnastercu. Ne bi trebalo mi da komentarisemo suđenje, ali je trebalo da drži kriterijum. Ruka njihovog igrača nije bila u prirodnom položaju, mogao je i to da svira", dodao je štoper Šalkea.

Srbija deli prvo mesto na tabeli sa Irskom sa po 12 bodova, a 2. septembra dočekuje Moldaviju.

"Očekuju nas četiri finala i u svakoj utakmici moramo da pružimo maksimum. Ni nerešen ishod nije nezadovoljavajući, treba da izvučemo pouke i napredujemo iz utakmice u utakmicu", zaključio je Nastastić.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović ocenio je da je utakmica protiv Velsa bila teška i da su igrači na početku malo podlegli pritisku punog stadiona u Beogradu.

"Ova generacija definitnivno nije igrala pred ovakvim vetrom u leđa, i to nas je možda malo najpre gurnulo, a zatim spotaklo, a ono što je uticalo na tok utakmice je penal, koji je dosta promenio. U drugom poluvremenu smo definitivno kontrolisali utakmicu i postigli gol", rekao je Ivanović.

Srbija je ostala prva na tabeli Grupe D sa 12 bodova, koliko ima i Irska, dok Vels i Austrija imaju po osam.

"U ovoj kvalifikacionoj grupi postoje četiri ekipe, a nijedna se nije otpisala sama. Biće uzbudljivo do kraja. Ostaje žal što nismo pobedili, biće još prilika", dodao je kapiten Srbije.

Komentarišući debi Aleksandra Prijovića, Ivanović je rekao da misl da je Srbija dobila jako ozbiljnog igrača.

"Mislim da je ušao fenomenalno u utakmicu, da je on nešto što može da čini prevagu u budućnosti. Sa njim dobijamo na težni i snazi. On i Aleksandar Mitrović su pokazali da mogu da budu sjajan tandem", rekao je Ivanović.

U sledećem kolu Srbija dočekuje Moldaviju, Irska ide u Gruziju, dok se u Kardifu sastaju Vels i Austrija, u presudnom meču za ova dva tima. Sve utakmice su na programu 2. septembra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar