СП: Исланд срушио Хрватску! Фаворити сигурни!

Исланд заледио Хрватску, па закувао све у групи! Голом у 90. минуту домаћин дошао до великог славља! Дерби Групе И игран је на Исланду, где је домаћин победио Хрватску голом у 90. минуту. Украјина и Турска поново у игри за Мундијал.  Уметничка дела у Скопљу, петарда у Удинама и меч одлуке у Мадриду! Шпанија и Италија лако до нових победа, изненађење - Албанци дали три комада у Израелу.

Фудбал 11.06.2017 | 23:20
СП: Исланд срушио Хрватску! Фаворити сигурни!
Исланд опет слави фудбалере! Селекција ове земље направила је још један велики резултат, победила је у Рејкјавику селекцију Хрватске са 1:0 и дошла на деобу првог места на табели у Групи И квалификација за Светско првенство 2018. године.

И то да све буде лепше за Исланђане, победоносни гол пао је у 90. минуту. Стрелац је био Хордур Магнасон после корнера, када се у скоку снашао најбоље и главом послао лопту иза леђа голмана Калинића.

Била је то веома лоша реакција одбране хрватске селекције, а након гола су стајали и збуњено гледали једни у друге.

Иначе, меч у Рејкјавику је био далеко од занимљивог. Наиме, пре узбудљивог финиша, гледаоци су могли да виде само две прилике.

Прву је у 36. минуту промашио Гулфи Сигурдсон када је са ивице казненог простора шутирао тик поред леве стативе. Узвратио му је Никола Калинић у 55. минуту. 

Овом победом Исланђани су се делимично реванширали Хрватима за пораз у Загребу од 2:0 у првом делу квалификационог циклуса. Иначе, ове две екипе састале су се и у баражу за пласман на Мундијал 2014. године када је Хрватска прошла даље.

С обзиром да су раније данас у овој групи победе оствариле и селекције Украјине и Турске и самим тим се укључиле у борбу за прво место, јасно је да нас до краја квалификација чека драматичан расплет.

У Групи Б и даље је иста мета, исто одстојање. Шпанија и Италија деле прво место са по 16 бодова након што су остварили нове по пету победу, четврту у низу.

Шпанци су погоцима Силве и Косте у првих пола сата изградили резултат за тријумф у Скопљу против Македоније са 2:1, док је Италија очекивано разбила Лихтенштајн са 5:0, а голове је постигло пет различитих играча.

У трећем мечу групе Албанија је понизила Израел са 3:0 у Хаифи, уз два гола Садикуа. Окончавши низ од три пораза Албанци су се изједначили са ривалом на деоби треће позиције.

Наставља се мртва трка за прво место и за бег од баража у Групи Г мундијалских квалификација. Шпанија и Италија су, као што се и очекивало, забележили сигруне победе у мечевима шестог кола, остали бодовно поравнати на врху табеле и по свему судећи њихов директан дуел , заказан за 2. септембар на стадиону „Сантјаго Бернабеу“ у Мадриду одлучиће ко ће пречицом, а ко заобилазницом до Русије 2018.

Италијани су у Удинама лако изашли на крај са Лихтенштајном. Дали су им пет комада (5:1), што је први пут још од марта 1993. да у мундијалским квалификацијама „пале“ петарду. Селектор Ђанпјеро Вентура може да буде задовољан што су се у листу срелаца уписали различити играч и што је добио још једног у ротацији.

Наиме, вечерс је за Азуре дебитивао Лоренцо Пелегрини, талентовани везиста Сасуола, из „класе 1996“ и тако постао најмлађи Италијан у овим квалификацијама.

За Вентуру и његове изабранике ово је било загревање за много важнији дуел са Шпанцима, који су остали на првом месту, јер имају бољу-гол разлику, пошто није било ни изблиза расппуцан на гостовању у Скопљу, али је био довољно убојит.

Црвена фурија је славила 2:1, захваљујући мајсторијама двојице везиста из првог полувремена. Уметничко дело у 15. минуту направио је Давид Силва и најавио освајање три бода, да би у 27 Иско извршио дар-мар у одбрани Македонаца и омогућио Дијегу Костилагану егзекуцију.

Осим оних 1:1 са Италијом, Лопетегијев тим дао је бар по два гола сваком ривалу у овој групи.

Изненађење дана направила је селекција Албаније. У Хаифи, на стадиону „Сами Офер“, селекција Ђанија ди Бјасија савладала је Израел и тако га стигла на табели, пошто сад обе резпрезентзације имају по девет бодова.

Албанци су сва три гола дали из контри и полуконтри, после великих грешака одбране домаће репрезентације. Јунак је био нападач Лугана, Армандо Садику.

Квалификације, 6. коло:

Група Д

Молдавија - Грузија 2:2 (2:0)
/Гинсари 15, Дедов 36 - Меребашвили 65, Казаишвили 70/

Ирска - Аустрија 1:1 (0:1)
/Волтерс 85 - Хинтерегер 31/

Србија - Велс 1:1 (0:1)
/Митровић 73 - Ремзи 35п/

ТАБЕЛА: Србија 12, Ирска 12, Велс 8, Аустрија 8, Грузија 3, Молдавија 2.

Група И

Финска - Украјина 1:2 (0:0)
/Похјанпало 72 - Конопљанка 51, Беседин 75/

Исланд - Хрватска 1:0 (0:0)
/Магнусон 90/

Косово - Турска 1:4 (1:2)
/Рахмани 22 - Шен 6, Ендер 31, Јилмаз 60, Туфан 82/

ТАБЕЛА: Хрватска 13, Исланд 13, Украјина 11, Турска 11, Финска 1, Косово 1.

Група Б

Македонија - Шпанија 1:2 (0:2)
/Ристовски 66 - Силва 15, Коста 27/

Израел - Албанија 0:3 (0:2)
/Садику 22, 44, Мемушај 71/

Италија - Лихтенштајн 5:0 (1:0)
/Инсиње 35, Белоти 52, Мартинс 74, Бернардески 82, Габијадини 90/

ТАБЕЛА: Шпанија 16, Италија 16, Израел 9, Албанија 9, Македонија 3, Лихтенштајн 0.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар