SP: Island srušio Hrvatsku! Favoriti sigurni!

Island zaledio Hrvatsku, pa zakuvao sve u grupi! Golom u 90. minutu domaćin došao do velikog slavlja! Derbi Grupe I igran je na Islandu, gde je domaćin pobedio Hrvatsku golom u 90. minutu. Ukrajina i Turska ponovo u igri za Mundijal.  Umetnička dela u Skoplju, petarda u Udinama i meč odluke u Madridu! Španija i Italija lako do novih pobeda, iznenađenje - Albanci dali tri komada u Izraelu.

Fudbal 11.06.2017 | 23:20
SP: Island srušio Hrvatsku! Favoriti sigurni!
Island opet slavi fudbalere! Selekcija ove zemlje napravila je još jedan veliki rezultat, pobedila je u Rejkjaviku selekciju Hrvatske sa 1:0 i došla na deobu prvog mesta na tabeli u Grupi I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

I to da sve bude lepše za Islanđane, pobedonosni gol pao je u 90. minutu. Strelac je bio Hordur Magnason posle kornera, kada se u skoku snašao najbolje i glavom poslao loptu iza leđa golmana Kalinića.

Bila je to veoma loša reakcija odbrane hrvatske selekcije, a nakon gola su stajali i zbunjeno gledali jedni u druge.

Inače, meč u Rejkjaviku je bio daleko od zanimljivog. Naime, pre uzbudljivog finiša, gledaoci su mogli da vide samo dve prilike.

Prvu je u 36. minutu promašio Gulfi Sigurdson kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao tik pored leve stative. Uzvratio mu je Nikola Kalinić u 55. minutu. 

Ovom pobedom Islanđani su se delimično revanširali Hrvatima za poraz u Zagrebu od 2:0 u prvom delu kvalifikacionog ciklusa. Inače, ove dve ekipe sastale su se i u baražu za plasman na Mundijal 2014. godine kada je Hrvatska prošla dalje.

S obzirom da su ranije danas u ovoj grupi pobede ostvarile i selekcije Ukrajine i Turske i samim tim se uključile u borbu za prvo mesto, jasno je da nas do kraja kvalifikacija čeka dramatičan rasplet.

U Grupi B i dalje je ista meta, isto odstojanje. Španija i Italija dele prvo mesto sa po 16 bodova nakon što su ostvarili nove po petu pobedu, četvrtu u nizu.

Španci su pogocima Silve i Koste u prvih pola sata izgradili rezultat za trijumf u Skoplju protiv Makedonije sa 2:1, dok je Italija očekivano razbila Lihtenštajn sa 5:0, a golove je postiglo pet različitih igrača.

U trećem meču grupe Albanija je ponizila Izrael sa 3:0 u Haifi, uz dva gola Sadikua. Okončavši niz od tri poraza Albanci su se izjednačili sa rivalom na deobi treće pozicije.

Nastavlja se mrtva trka za prvo mesto i za beg od baraža u Grupi G mundijalskih kvalifikacija. Španija i Italija su, kao što se i očekivalo, zabeležili sigrune pobede u mečevima šestog kola, ostali bodovno poravnati na vrhu tabele i po svemu sudeći njihov direktan duel , zakazan za 2. septembar na stadionu „Santjago Bernabeu“ u Madridu odlučiće ko će prečicom, a ko zaobilaznicom do Rusije 2018.

Italijani su u Udinama lako izašli na kraj sa Lihtenštajnom. Dali su im pet komada (5:1), što je prvi put još od marta 1993. da u mundijalskim kvalifikacijama „pale“ petardu. Selektor Đanpjero Ventura može da bude zadovoljan što su se u listu srelaca upisali različiti igrač i što je dobio još jednog u rotaciji.

Naime, večers je za Azure debitivao Lorenco Pelegrini, talentovani vezista Sasuola, iz „klase 1996“ i tako postao najmlađi Italijan u ovim kvalifikacijama.

Za Venturu i njegove izabranike ovo je bilo zagrevanje za mnogo važniji duel sa Špancima, koji su ostali na prvom mestu, jer imaju bolju-gol razliku, pošto nije bilo ni izbliza rasppucan na gostovanju u Skoplju, ali je bio dovoljno ubojit.

Crvena furija je slavila 2:1, zahvaljujući majstorijama dvojice vezista iz prvog poluvremena. Umetničko delo u 15. minutu napravio je David Silva i najavio osvajanje tri boda, da bi u 27 Isko izvršio dar-mar u odbrani Makedonaca i omogućio Dijegu Kostilaganu egzekuciju.

Osim onih 1:1 sa Italijom, Lopetegijev tim dao je bar po dva gola svakom rivalu u ovoj grupi.

Iznenađenje dana napravila je selekcija Albanije. U Haifi, na stadionu „Sami Ofer“, selekcija Đanija di Bjasija savladala je Izrael i tako ga stigla na tabeli, pošto sad obe rezprezentzacije imaju po devet bodova.

Albanci su sva tri gola dali iz kontri i polukontri, posle velikih grešaka odbrane domaće reprezentacije. Junak je bio napadač Lugana, Armando Sadiku.

Kvalifikacije, 6. kolo:

Grupa D

Moldavija - Gruzija 2:2 (2:0)
/Ginsari 15, Dedov 36 - Merebašvili 65, Kazaišvili 70/

Irska - Austrija 1:1 (0:1)
/Volters 85 - Hintereger 31/

Srbija - Vels 1:1 (0:1)
/Mitrović 73 - Remzi 35p/

TABELA: Srbija 12, Irska 12, Vels 8, Austrija 8, Gruzija 3, Moldavija 2.

Grupa I

Finska - Ukrajina 1:2 (0:0)
/Pohjanpalo 72 - Konopljanka 51, Besedin 75/

Island - Hrvatska 1:0 (0:0)
/Magnuson 90/

Kosovo - Turska 1:4 (1:2)
/Rahmani 22 - Šen 6, Ender 31, Jilmaz 60, Tufan 82/

TABELA: Hrvatska 13, Island 13, Ukrajina 11, Turska 11, Finska 1, Kosovo 1.

Grupa B

Makedonija - Španija 1:2 (0:2)
/Ristovski 66 - Silva 15, Kosta 27/

Izrael - Albanija 0:3 (0:2)
/Sadiku 22, 44, Memušaj 71/

Italija - Lihtenštajn 5:0 (1:0)
/Insinje 35, Beloti 52, Martins 74, Bernardeski 82, Gabijadini 90/

TABELA: Španija 16, Italija 16, Izrael 9, Albanija 9, Makedonija 3, Lihtenštajn 0.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar