ПАО је шампион! Скинута круна Олимпијакосу!

ПАО шампион Грчке, навијачи ОЛY прекидали меч! Кошаркаши Панатинаикоса постали су прваци Грчке пошто савладали Олимпијакос у петом мечу финала плеј-офа – 66:51.  Хаос у Пиреју! ПАО освојио титулу, навијачи Олимпијакоса прекинули утакмицу и спречили славље! У тренутку прекида, два минута пре краја, ПАО имао плус 17! 

Кошарка 11.06.2017 | 23:10
ПАО је шампион! Скинута круна Олимпијакосу!
Хаос у Пиреју, ПАО шампион Грчке! "Зелени" апсолутно надиграли Олимпијакос у "мајсторици" финала плеј-офа и освојили титулу после две године.

'Зелени' су финалну серију завршили са 3:2 у победама и после две године поново постали шампиони Грчке.

Клуб из Пиреја боље је започео меч и после десет минута игре, црвено-бели су имали три поена предности, али то је било све од њих на овом мечу.

Играчи Панатинаикоса, у наставку меча, су брзо поставили темпо и сјајном игром на оба терена потпуно доминирали у дворани "Мира и пријатељства".

У самом финишу треће деонице имали су +21, а на крају су меч завршили убедљивом победом са 15 поена предности.

Меч грчког првенства није могао да прође без инцидента, па су тако на два минута пре краја, навијачи Олимпијакоса незадовољни игром своје екипе,убацивали у пиротехничка средстава на паркет, али и на клупу гостију.

Тек када је сала испражњена утакмица је настављена.

У победничком тиму најефикаснији је био Кеј Си Риверс са 13 поена, а пратил су га Калатес са 12, док је Џејмс меч завршио са 11 поена и десет скокова.

Колика је лоша игра била Олимијакоса говори податак са је једини двоцифрени у екипи био Аграванис са десет поена, док је један мање убацио Били Спанулис.

Бивши играч Партизана Никола Милутинов је додао шест уз девет скокова.



Дим, топовски ударци и прекид! Уобичајена слика када домаћин грчког финала не жели да се меч заврши, јер не жели да види како гост слави.

Управо те сцене виђене су вечерас у Пиреју, у дому Олимпијакоса, где је Панатинаикос освојио титулу и апсолутно надиграо Пирејце, одузевши им титулу после двогодишње владавине!

Црвено-бели имали су до четвртка вођство 2:1 и две меч лопте да продуже своју владавину Грчком. Међутим, екипа Ћавија Пасквала одиграла је две сјајне утакмице и оба пута добила браниоца титуле двоцифреном разликом.

Вечерас је у "Хали мира и пријатељства" у једном тренутку било и 20 разлике за "зелене"!

ОЛИМПИЈАКОС - ПАНАТИНАИКОС 51:66 (17:14, 10:22, 10:21, 14:9)

Мало мање од седам минута пре краја, Пирејци су покушали да се крајњим напором и серијом тргну и да се приближе госту на "минус 11" (48:59), али је најефикаснији играч меча Кеј Си Риверс затим погодио вероватно и одлучујућу тројку и ставио тачку на епилог.

Недуго потом, навијачи Олимпијакоса изазвали су велике нереде, бацали топовске ударе иза клупа, па је меч био прекинут. Док су играчи Панатинаикоса славили у свлачионици, судије су тражиле да трибине буду испражњене, што се и догодило, па су се створили услови да утакмица потом буде мирно завршена, само уз шкрипу патика.

ПАО је освојио рекордну 35. титулу.

Грчка кошарка - то је Дивљи запад, иако смо се и ми овде нагледали ружних сцена у халама. Панатинаикос је нови првак Грчке, иако је мајсторица у Пиреју била прекинута у финишу, јер су Олимпијакосови навијачи два минута пре краја прекинули утакмицу. Зелени су водили са 17 разлике (66:49), а онда је кренуло гађања бакљама са трибина. Неколико бакљи погодило је клупу Панатинакоса, гости су се повукли у свлачионице, меч је прекинут, па је тамо кренуло славље.

Ипак, пошто је полиција испразнила трибине, уследиле су консултације судија и делегата са представницима клубова. Утакмица је настављана после 20-минутног прекида, али је и једнима и другима прече било само да прође преостало време. На крају 66:51 за гостујућу екипу и новог шампиона.

Ово је Зеленима 35. титула првака државе у клупској историји. И без њег је ПАО био најтрофејнији грчки клуб. На крају је ова сезона испала добра за Панатинаикос, јер је претходно освојио и куп, па је ово комплетирање дупле круне. 

Најефикаснији код Панатинаикоса био је Кејси Риверс са 13 поена, један мање постигао је Ник Калатес, а Мајк Џејмс утакмицу је завршио са 11 поена. Олимпијакос је био потпуно непрепознатљив и само је Димитрис Аграванис имао двоцифрен учинак са 10 поена. 

Јоргос Принтезис одиграо је вероватно најгори меч у професионалној каријери - два постигнута поена уз шут из игре 13-1. Василис Спанулис је имао девет поена, али и он је из игре гађао 10-2. Никола Милутинов постигао је шест поена за црвено-беле.

ОЛИМПИЈАКОС: Милутинов 6, Принтезис 4, Папаниколау 7, Манцарис 6, Спанулис 9, Грин 4, Бирч, Јанг 2, Толиопулос, Папапетру 3, Вотерс, Аграванис 10.

ПАО: Синглтон 2, Џејмс 11, Фелдин, Гист 4, Габријел 3, Риверс 13, Бохоридис, Фоцис 3, Папас 10, Харалампопулос, Бурусис 8, Калатес 12.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Идиоти

12.06.2017 05:53

Глупи грци препуни мржње међусобне попут Срба.Таквима непријатељ не треба иако су и једни а и други окружени непријатељима

ОДГОВОРИТЕ