PAO je šampion! Skinuta kruna Olimpijakosu!

PAO šampion Grčke, navijači OLY prekidali meč! Košarkaši Panatinaikosa postali su prvaci Grčke pošto savladali Olimpijakos u petom meču finala plej-ofa – 66:51.  Haos u Pireju! PAO osvojio titulu, navijači Olimpijakosa prekinuli utakmicu i sprečili slavlje! U trenutku prekida, dva minuta pre kraja, PAO imao plus 17! 

Košarka 11.06.2017 | 23:10
PAO je šampion! Skinuta kruna Olimpijakosu!
Haos u Pireju, PAO šampion Grčke! "Zeleni" apsolutno nadigrali Olimpijakos u "majstorici" finala plej-ofa i osvojili titulu posle dve godine.

'Zeleni' su finalnu seriju završili sa 3:2 u pobedama i posle dve godine ponovo postali šampioni Grčke.

Klub iz Pireja bolje je započeo meč i posle deset minuta igre, crveno-beli su imali tri poena prednosti, ali to je bilo sve od njih na ovom meču.

Igrači Panatinaikosa, u nastavku meča, su brzo postavili tempo i sjajnom igrom na oba terena potpuno dominirali u dvorani "Mira i prijateljstva".

U samom finišu treće deonice imali su +21, a na kraju su meč završili ubedljivom pobedom sa 15 poena prednosti.

Meč grčkog prvenstva nije mogao da prođe bez incidenta, pa su tako na dva minuta pre kraja, navijači Olimpijakosa nezadovoljni igrom svoje ekipe,ubacivali u pirotehnička sredstava na parket, ali i na klupu gostiju.

Tek kada je sala ispražnjena utakmica je nastavljena.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Kej Si Rivers sa 13 poena, a pratil su ga Kalates sa 12, dok je Džejms meč završio sa 11 poena i deset skokova.

Kolika je loša igra bila Olimijakosa govori podatak sa je jedini dvocifreni u ekipi bio Agravanis sa deset poena, dok je jedan manje ubacio Bili Spanulis.

Bivši igrač Partizana Nikola Milutinov je dodao šest uz devet skokova.



Dim, topovski udarci i prekid! Uobičajena slika kada domaćin grčkog finala ne želi da se meč završi, jer ne želi da vidi kako gost slavi.

Upravo te scene viđene su večeras u Pireju, u domu Olimpijakosa, gde je Panatinaikos osvojio titulu i apsolutno nadigrao Pirejce, oduzevši im titulu posle dvogodišnje vladavine!

Crveno-beli imali su do četvrtka vođstvo 2:1 i dve meč lopte da produže svoju vladavinu Grčkom. Međutim, ekipa Ćavija Paskvala odigrala je dve sjajne utakmice i oba puta dobila branioca titule dvocifrenom razlikom.

Večeras je u "Hali mira i prijateljstva" u jednom trenutku bilo i 20 razlike za "zelene"!

OLIMPIJAKOS - PANATINAIKOS 51:66 (17:14, 10:22, 10:21, 14:9)

Malo manje od sedam minuta pre kraja, Pirejci su pokušali da se krajnjim naporom i serijom trgnu i da se približe gostu na "minus 11" (48:59), ali je najefikasniji igrač meča Kej Si Rivers zatim pogodio verovatno i odlučujuću trojku i stavio tačku na epilog.

Nedugo potom, navijači Olimpijakosa izazvali su velike nerede, bacali topovske udare iza klupa, pa je meč bio prekinut. Dok su igrači Panatinaikosa slavili u svlačionici, sudije su tražile da tribine budu ispražnjene, što se i dogodilo, pa su se stvorili uslovi da utakmica potom bude mirno završena, samo uz škripu patika.

PAO je osvojio rekordnu 35. titulu.

Grčka košarka - to je Divlji zapad, iako smo se i mi ovde nagledali ružnih scena u halama. Panatinaikos je novi prvak Grčke, iako je majstorica u Pireju bila prekinuta u finišu, jer su Olimpijakosovi navijači dva minuta pre kraja prekinuli utakmicu. Zeleni su vodili sa 17 razlike (66:49), a onda je krenulo gađanja bakljama sa tribina. Nekoliko baklji pogodilo je klupu Panatinakosa, gosti su se povukli u svlačionice, meč je prekinut, pa je tamo krenulo slavlje.

Ipak, pošto je policija ispraznila tribine, usledile su konsultacije sudija i delegata sa predstavnicima klubova. Utakmica je nastavljana posle 20-minutnog prekida, ali je i jednima i drugima preče bilo samo da prođe preostalo vreme. Na kraju 66:51 za gostujuću ekipu i novog šampiona.

Ovo je Zelenima 35. titula prvaka države u klupskoj istoriji. I bez njeg je PAO bio najtrofejniji grčki klub. Na kraju je ova sezona ispala dobra za Panatinaikos, jer je prethodno osvojio i kup, pa je ovo kompletiranje duple krune. 

Najefikasniji kod Panatinaikosa bio je Kejsi Rivers sa 13 poena, jedan manje postigao je Nik Kalates, a Majk Džejms utakmicu je završio sa 11 poena. Olimpijakos je bio potpuno neprepoznatljiv i samo je Dimitris Agravanis imao dvocifren učinak sa 10 poena. 

Jorgos Printezis odigrao je verovatno najgori meč u profesionalnoj karijeri - dva postignuta poena uz šut iz igre 13-1. Vasilis Spanulis je imao devet poena, ali i on je iz igre gađao 10-2. Nikola Milutinov postigao je šest poena za crveno-bele.

OLIMPIJAKOS: Milutinov 6, Printezis 4, Papanikolau 7, Mancaris 6, Spanulis 9, Grin 4, Birč, Jang 2, Toliopulos, Papapetru 3, Voters, Agravanis 10.

PAO: Singlton 2, Džejms 11, Feldin, Gist 4, Gabrijel 3, Rivers 13, Bohoridis, Focis 3, Papas 10, Haralampopulos, Burusis 8, Kalates 12.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Idioti

12.06.2017 05:53

Glupi grci prepuni mržnje međusobne poput Srba.Takvima neprijatelj ne treba iako su i jedni a i drugi okruženi neprijateljima

ODGOVORITE