СП: Србији бод против Велса!

Нови реми Србије, Митровић опет јунак "Орлова"! Фудбалери Србије ремизирали су са Велсом 1:1 у Београду, у шестом колу Групе Д квалификација за Светско првенство 2018. године.  Велшани су ратници, Пријовић трансфер лета, а Гудељ Муслинов џокер из рукава - бод чува Орлове на руском курсу! На стадиону Рајко Митић подела плена - 1:1. Србију спасио Александар Митровић, али све похвале заслужују и Муслинови резервисти.

Фудбал 11.06.2017 | 22:50
СП: Србији бод против Велса!
Као и пре пола године у Кардифу, Велшани су први стигли до гола, у скоро истом минуту као у том сусрету, али овај пут из пенала који је реализовао Арон Рамзи.

Србија је вршила жесток притисак у другом делу, тешко је стизала до гол шанси, можда је оштећена и за пенал, али 15 минута пре краја Александар Митровић као и у првом сусрету са "Змајевима" погађа мрежу и доноси бод Србији.

Није то исход којем смо се надали, али јесте резултат који је Србију задржао на путу ка Светском пренство у Русији. Одсуством Герета Бејла хендикепирана, али непопустљива селекија Велса намучила је Србију много више но што се очекивало, непријатно изненађење лебдело је над главама 45.000 људи на стадиону Рајко Митић, али сју измене селектора Славољуба Муслина обавиле своје. Александар Митровић је понео епитет јунака меча пошто је постигао гол за коначних 1:1, али би ловорике морао да подели са дебитантом Александром Пријовићем и никад бољим Немањом Гудељом, који је одиграо можда и најбољу утакмицу у репрезентативној каријери.

Стрелац гола за Велшане био је Арон Ремзи из пенала којем је пертходио велики кикс Владимира Стојковића, док је Србија можда и оштећена за најстрожу казну почетком другог дела игре, али кренимо редом...

Ваљда ненавикнути да у Србији играју пред 45.000 људи Орлови су у меч ушли прилично бојажљиво, па су Велшани у првих 15 минута били ти који су диктирали ритам, иако нису успевали ништа конкретно да ураде. Тек после тога Немања Матић и другови су се опасуљили и кренули да по крилима нападају ривала, уз приметну идеју да гол угрозе центаршутевима по земљи.

Следећих 15 минута стезао се обруч око Острвљана, неколико пута су се добре акције Србије завршавале уздасима на трибинама, два пута је Александар Митровић главом тукао поред гола, још у неколико наврата Велшани су се одбранили да ни они не знају како. Антонио Рукавина је "начео" Џеза Ричардса, Александар Коларов је почео да прети са левок бока, одважио се и Душан Тадић што се видело кад је финтом савио Ешлија Вилијамса, Бранислав Ивановић се прикључивао нападима из другог плана.

И онда потоп. Једна наизглед не толико опасна лопта ишла је између Бранислава Ивановића и Владимира Стојковића, српски голман је погрешно проценио њену путању, па му је Арон Ремзи украо  на гол аут линији тик. Оборио га је Стојковић тик уз линију шеснестерца, али је тиме само одложио неминовно дозволивши Велшанима да покажу где су најјачи - у дуел игри.

Лука Миливојевић је повукао за дрес Сема Воукса, а португалски судија Жорже де Соуза без размишљања показао на белу тачку. Ремзи је неком врстом "паненке" казнио Стојковићаза непромишљен потез који тренутак раније. Велс је повео са 1:0 и изазвао најприземније емоције у мањем делу навијача који су засули гостујуће навијаче разним предметима, па је морала да интервенише и Жандармерија.

Хладан зној облио је српске фудбалере, али у овим квалификацијама више пута су показали да не одустају тако лако. У 48. минуту судија Де Соуза им је распалио нови шамар пошто очигледно играње руком Криса Гантера после покушаја Душана Тадића није окарактерисао као пенал.

Инат је ваљда прорадио, па су Орлови кренули још агресивније ка противничком голу. У 57. минуту пројектил Коларова прохујао је изнад пречке.

Нису се уплашили Велшани. Позивао је њихов селектор Крис Колман на одважност у тренуцима кад ће бити под притиском, истицао да ће то бити само таласи. Прекидали су их Велшани оштрим стартовима одличног и свеприсутног Џоа Алена, предавањем лопте Арону Ремзију, који је ју стављао под катанац. Повремено би, као онда када је Сем Воукс главом тукао тик изнад пречке, подсећали Орлове да се залећу у пуној брзини.

Али време је цурило, а Душан Тадић и Немања Матић, од којих је полазила свака офанзива Орлова, нису успевали да пробуше дебео велшки зид. Оно полуфинале Еура вероватно јесте пребацило објективне домете Велшана, али то је тим који зна да игра на резултат.

Зна и Србија да увзрати. У 73. минуту одлична лопта Немање Гудеља до дебитанта Александра Пријовића, обојица су били измене селектора Славољуба Муслина, а овај показао колико уме и колико ће појачање представљати. Могао је сам да заврши, али је несебично изабрао још боље решење, оставио лопту до Александра Митровића, а овај ју је спровео у мрежу за изједначење.

Грмела је "Маракана" у тим тренуцима. Посебно после Митровићеве стреле која је прохујала поред гола. Уздисао кад су Ремзи и Ален у 80. минуту по ко зна који пут изиграли комплетну одбране Србије и умало нас још једном гурнули у канал. Испрсили су се гости колико су широки. Храбри су, мора им се признати. 

Било како, Србија је остала на челу табеле, поравната са Ирском, али на за сада безбедној удаљености од Аустрије и Велса. У следећем колу Молдавија код куће, а онда верватно и две кључне утакмице - Ирска у Даблину, па Аустрија у Бечу. 

СРБИЈА - ВЕЛС 1:1 (0:1)
/Митровић 73 - Ремзи 35пен/

Стадион: Рајко Митић;
Гледалаца: око 42.000;
Судија: Жорже де Соуза (Португалија);

Србија (3-4-2-1): Стојковић - Ивановић, Настасић, Вуковић - Рукавина, Миливојевић (од 63. минута Гудељ), Матић, Коларов - Костић (од 66. минута Пријовић), Тадић - Митровић;

Велс (5-4-1): Хенеси - Ричардс, Дејвис, Честер, Вилијамс, Гантер - Ледли, Едвардс (од 72. минута Хувс), Ален, Ремзи - Воукс.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Смрди

11.06.2017 20:57

Освојисе бод у Смрдији...јупииии

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-смрдо

11.06.2017 21:16

Ти си један најобичнији смрдо несрећниче један! Смрдиш и то жестоко изгледа на лој! Гледај смрдо да ове твоје не избаце због избијеног зуба.

Name

Брзи

11.06.2017 21:51

Публика немозе бити задовољна ,висе се оцекивало.

Name

Ееее Народе

11.06.2017 21:25

изјави нас визионар од селектора како је вец крај сезоне, опет крив неки нас кикс...мој визионар па зар није и њима крај сезоне и јос ти додју са половном екипом...па овај народ зјбва ко стигне, од политицара до разних визионара...а ово визионар селектор је заслузио јер је давно видио да Милинковиц Савиц нема мјесто у визионарском систему...

ОДГОВОРИТЕ