Бамберг опет шампион Њемачке!

Кошаркаши Бамберга наставили су доминацију у Немачкој, освојили су трећу узастопну титулу, седму од 2010. , а девету од 2005. године. Познати СВИ учесници Евролиге! Завршетком Бундеслиге вечерас је дефинисан списак тимова који ће следеће сезоне играти најјаче такмичење.  Метла професора Андрее Тринкијерија - Бамберг је опет шампион! Трећи пут заредом Бамберг најбољи у Немачкој, Олденбург без шанси у финалу. Уједно, Бамберг је изборио Евролигу следеће сезоне и попунио последње упражњено место.

Кошарка 11.06.2017 | 20:40
Бамберг опет шампион Њемачке!
Бамберг је "почистио" у финалу плеј-офа Бундеслиге Олденбург са 3-0, а тачку на серију ставио је са убедљивих 76:58.

Гости су држали прикључак до последњих десет, Бемберг је имао максимално осам поена предности, а меч прелама серијом 12:3 за недостижних +17.

Немачког евролигаша је предводио Маодо Ло са 15 поена уз четири скока, по 11 су додали Јанис Стелниекс и Фабијан Козер, десет је убацио Даријус Милер, док је Данијел Тајс постигао осам уз 13 скокова.

У редовима Олденбурга најефикаснији је био Брајан Квејл са 12 поена и пет скокова, а најбоље су га пратили Денис Крамер са десет поена уз по четири скока и асистенције, те Рики Полдинг са девет поена и шест ухваћених лопти.

Доминација! Екипа Бамберга трећи пут заредом освојила је титулу првака Немачке. Изабраници Андрее Тринкијерија на свом терену су убедљиво савладали Олденбург са 76:58 и решили финалну серију у своју корист са 3:0.

Ово је Бамбергу била укупно девета шампионска титула у клупској историји, уједно седма у последњих осам година.

Олденбург данас није заслужио овако висок пораз, пошто се сасвим добро држао у прве три четвртине. Тек на старту последње деонице Бамберг се одлепио на двоцифрену предност.

Серијом од 15:0 домаћин је дошао до вођства од 64:49 средином последње четвртине и тад је било јасно да шампионско славље може да почне.

"Чишћењем" Олденбурга у финалу (3:0), Бамберг је у недељу освојио титулу шампиона Немачке и преузео последњу карту за учешће у Евролиги 2017/18.

Екипа Андрее Тринкјерија победила је Олденбург и у трећој утакмици серије за титулу (76:58) и исписала своје име на преосталој, 16. празној цедуљи са именом учесника најјачег такмичења..

Осим Бамберга, новог-старог шампиона Немачке, Евролигу ће следеће сезоне играти и 11 власника вишегодишњих уговора, (Фенербахче, Ефес, Реал Мадрид, Барселона, Басконија, Олимпијакос, Панатинаикос, ЦСКА, Макаби, Жалгирис, Армани), као и Химки (најбоље пласирани у ВТБ лиги поред ЦСКА), Уникаха (освајач Еврокупа), Црвена звезда мтс (шампион АБА лиге) и Валенсија, најбоље пласирани шпански тим мимо власника "А" лиценца.

Тринкјеријев тим био је ове сезоне једно од пријатнијих европских изненађења, а у последњој утакмици сезоне најбољи утисак оставили су плејмејкер Маодо Ло са 15 поена, бекови Фабијен Козер и Јанис Стрелнијекс са по 11 поена, америчко крило Даријус Милер са 10, као и снажни центар Данијел Тајс, са осам поена и 13 скокова.

Бамберг је освојио трећу титулу у низу, а девету у клупској историји и сачувао континуитет наступа у Евролиги, из које је ове деценије изостао само у сезони 2014/15.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар