Bamberg opet šampion Njemačke!

Košarkaši Bamberga nastavili su dominaciju u Nemačkoj, osvojili su treću uzastopnu titulu, sedmu od 2010. , a devetu od 2005. godine. Poznati SVI učesnici Evrolige! Završetkom Bundeslige večeras je definisan spisak timova koji će sledeće sezone igrati najjače takmičenje.  Metla profesora Andree Trinkijerija - Bamberg je opet šampion! Treći put zaredom Bamberg najbolji u Nemačkoj, Oldenburg bez šansi u finalu. Ujedno, Bamberg je izborio Evroligu sledeće sezone i popunio poslednje upražnjeno mesto.

Košarka 11.06.2017 | 20:40
Bamberg opet šampion Njemačke!
Bamberg je "počistio" u finalu plej-ofa Bundeslige Oldenburg sa 3-0, a tačku na seriju stavio je sa ubedljivih 76:58.

Gosti su držali priključak do poslednjih deset, Bemberg je imao maksimalno osam poena prednosti, a meč prelama serijom 12:3 za nedostižnih +17.

Nemačkog evroligaša je predvodio Maodo Lo sa 15 poena uz četiri skoka, po 11 su dodali Janis Stelnieks i Fabijan Kozer, deset je ubacio Darijus Miler, dok je Danijel Tajs postigao osam uz 13 skokova.

U redovima Oldenburga najefikasniji je bio Brajan Kvejl sa 12 poena i pet skokova, a najbolje su ga pratili Denis Kramer sa deset poena uz po četiri skoka i asistencije, te Riki Polding sa devet poena i šest uhvaćenih lopti.

Dominacija! Ekipa Bamberga treći put zaredom osvojila je titulu prvaka Nemačke. Izabranici Andree Trinkijerija na svom terenu su ubedljivo savladali Oldenburg sa 76:58 i rešili finalnu seriju u svoju korist sa 3:0.

Ovo je Bambergu bila ukupno deveta šampionska titula u klupskoj istoriji, ujedno sedma u poslednjih osam godina.

Oldenburg danas nije zaslužio ovako visok poraz, pošto se sasvim dobro držao u prve tri četvrtine. Tek na startu poslednje deonice Bamberg se odlepio na dvocifrenu prednost.

Serijom od 15:0 domaćin je došao do vođstva od 64:49 sredinom poslednje četvrtine i tad je bilo jasno da šampionsko slavlje može da počne.

"Čišćenjem" Oldenburga u finalu (3:0), Bamberg je u nedelju osvojio titulu šampiona Nemačke i preuzeo poslednju kartu za učešće u Evroligi 2017/18.

Ekipa Andree Trinkjerija pobedila je Oldenburg i u trećoj utakmici serije za titulu (76:58) i ispisala svoje ime na preostaloj, 16. praznoj cedulji sa imenom učesnika najjačeg takmičenja..

Osim Bamberga, novog-starog šampiona Nemačke, Evroligu će sledeće sezone igrati i 11 vlasnika višegodišnjih ugovora, (Fenerbahče, Efes, Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA, Makabi, Žalgiris, Armani), kao i Himki (najbolje plasirani u VTB ligi pored CSKA), Unikaha (osvajač Evrokupa), Crvena zvezda mts (šampion ABA lige) i Valensija, najbolje plasirani španski tim mimo vlasnika "A" licenca.

Trinkjerijev tim bio je ove sezone jedno od prijatnijih evropskih iznenađenja, a u poslednjoj utakmici sezone najbolji utisak ostavili su plejmejker Maodo Lo sa 15 poena, bekovi Fabijen Kozer i Janis Strelnijeks sa po 11 poena, američko krilo Darijus Miler sa 10, kao i snažni centar Danijel Tajs, sa osam poena i 13 skokova.

Bamberg je osvojio treću titulu u nizu, a devetu u klupskoj istoriji i sačuvao kontinuitet nastupa u Evroligi, iz koje je ove decenije izostao samo u sezoni 2014/15.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar