За Јоветића три путића!

Севиља има рок до четвртка, али за њу нема попуста! Спалети планира да га провери током лета, Рамадани ради на трансферу до 30. јуна.

Фудбал 13.06.2017 | 22:00
За Јоветића три путића!
Стеван Јоветић у центру пажње. Опет.

У Подгорици, у Милану, али и у Севиљи. То су три жаришта која би могла да одреде наставак каријере сјајног 27-годишњег нападача. Посебно после његовог хет-трика, другог у професионалном фудбалу (први дао за Партизан против Зрињског 2007), у дресу репрезентације Црне Горе против Јерменије.

Јо-Јо је, уз Роберта Левандовског (такође, три комада за Пољску против Румуније) био централна фигура мундијалских квалификација у суботу вече, а већ наредног дана у Италији и Шпанији  се његово име изговара са доста уважавања и као једно од главних питања намеће се где ће играти следеће сезоне.

Севиљи - кога је је зимус довела на позајмицу, а он оставио одличан утисак - у четвртак истиче рок који има да купи најбољег фудбалера Црне Горе. У уговору у позајмици са Интером 15. јун је наведен као датум до кад Андалужнани морају да плате 13.000.000 евра на име обештећења. Ако тај новац пребаце на рачун Неразура добијају Јоветићаодмах, али проблем је што Севиља нема довољно средстава да покрије Стеванову плату (4.000.000 евра по сезони) и зато одуговлачи.

Чак се помиње да је питала Интер да „олабави“ мало са захтевима, да спусти цену за обештећење како би део средстава усмерила ка играчу, али одговор из Италије је није одушевио.
„Разматрамо све могућности, међутим, не верујем да ћемо дати попуст Севиљи. Не, јер фудбалер је изузетно интересантан на тржишту. Има доста опција за Стевана да промени клуб овог лета“, изричит је Валтер Сабатини, нови спортски директор Интера.

Ако Севиља не откупи Јоветићев уговор, он је у обавези да почне припреме са Интером. Чак се спомиње да би нови шеф струке Лучано Спалети могао да му да шансу на „Меаци“. Бар током припремног периода, али већина италијанских медија, ипак, преноси да менаџерФали Рамадани ради на проналаску новог клуба.

И то до 30. јуна, јер би продајом Стевана Јоветића Интер добро обезбедио макар половину средстава потребих да избегне санкције због финансијског фер-плеја.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар