Za Jovetića tri putića!

Sevilja ima rok do četvrtka, ali za nju nema popusta! Spaleti planira da ga proveri tokom leta, Ramadani radi na transferu do 30. juna.

Fudbal 13.06.2017 | 22:00
Za Jovetića tri putića!
Stevan Jovetić u centru pažnje. Opet.

U Podgorici, u Milanu, ali i u Sevilji. To su tri žarišta koja bi mogla da odrede nastavak karijere sjajnog 27-godišnjeg napadača. Posebno posle njegovog het-trika, drugog u profesionalnom fudbalu (prvi dao za Partizan protiv Zrinjskog 2007), u dresu reprezentacije Crne Gore protiv Jermenije.

Jo-Jo je, uz Roberta Levandovskog (takođe, tri komada za Poljsku protiv Rumunije) bio centralna figura mundijalskih kvalifikacija u subotu veče, a već narednog dana u Italiji i Španiji  se njegovo ime izgovara sa dosta uvažavanja i kao jedno od glavnih pitanja nameće se gde će igrati sledeće sezone.

Sevilji - koga je je zimus dovela na pozajmicu, a on ostavio odličan utisak - u četvrtak ističe rok koji ima da kupi najboljeg fudbalera Crne Gore. U ugovoru u pozajmici sa Interom 15. jun je naveden kao datum do kad Andalužnani moraju da plate 13.000.000 evra na ime obeštećenja. Ako taj novac prebace na račun Nerazura dobijaju Jovetićaodmah, ali problem je što Sevilja nema dovoljno sredstava da pokrije Stevanovu platu (4.000.000 evra po sezoni) i zato odugovlači.

Čak se pominje da je pitala Inter da „olabavi“ malo sa zahtevima, da spusti cenu za obeštećenje kako bi deo sredstava usmerila ka igraču, ali odgovor iz Italije je nije oduševio.
„Razmatramo sve mogućnosti, međutim, ne verujem da ćemo dati popust Sevilji. Ne, jer fudbaler je izuzetno interesantan na tržištu. Ima dosta opcija za Stevana da promeni klub ovog leta“, izričit je Valter Sabatini, novi sportski direktor Intera.

Ako Sevilja ne otkupi Jovetićev ugovor, on je u obavezi da počne pripreme sa Interom. Čak se spominje da bi novi šef struke Lučano Spaleti mogao da mu da šansu na „Meaci“. Bar tokom pripremnog perioda, ali većina italijanskih medija, ipak, prenosi da menadžerFali Ramadani radi na pronalasku novog kluba.

I to do 30. juna, jer bi prodajom Stevana Jovetića Inter dobro obezbedio makar polovinu sredstava potrebih da izbegne sankcije zbog finansijskog fer-pleja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar