Анализа - Партизан почиње без појачања: Шта очекивати?!

Прозивка црно-белих без Леонарда, Монира, Косовића, Јанковића, Ђурђевић вероватно одлази после ЕП, Ђукић задовољан Ћирковићем.

Фудбал 11.06.2017 | 23:50
Анализа - Партизан почиње без појачања: Шта очекивати?!
Одмор кратак, лето дуго. А у њему циљ: пласман у групну фазу једног од УЕФА такмичења. После 16 дана, колико је прошло од финала Купа Србије, Партизанови фудбалери поново излазе на терен. У понедељак, од 10 часова, у Спортском центнтру „Земунело“ окупиће их нови шеф струке Мирослав Ђукић и повести ка - Лиги шампиона!

Биће то велики изазов за ову генерацију црно-белих која почиње припреме тачно месец дана пре првог квалификационог меча. Уједно и најважнијег, јер све касније може да се поправи, међутим, тај премијерни мора да се добије ако у Хумској 1 стварно планирају да играју озбиљнију улогу у међународним куповима него лане, кад су потрајали свега 180 минута.

Куриозитет прозивке је да Парни ваљак креће без појачања. Нико још није дошао, али - ако је нешто добро - нико није ни напустио шампионски тим. Изузев, наравно, тренера Марка Николића. А то да црно-бели почну без иједног новајлије у блиској прошлиости (од оснивања Суперлиге, 2006) десило се само двапут. У зиму 2001, кад је Аврам Грант наследиоАлександра Станојевића и првом тиму прикључио тадашње таленте из Телеоптика, Милоша Јојића и Милоша Остојића, односно лета 2014, кад су за време првог Николићевог мандата новајлије (Бранко Илић, Лазар Ћирковић, Ненад Маринковић и Иван Петровић) стизале за време или по окончању припремног периода.

Извесно је да ће нови стратег Мирослав Ђукић испоштовати ранији план спортског сектора и од првог дана припрема шансу дати деци клуба: нападачима Сави Петрову (1998) и Ђорђу Јовановићу (1999), штоперима Страхињи Бошњаку (1999) и Светозару Марковићу (2000), као и везистима Јовану Кокиру (2000) и Вељку Бирманчевићу (1998). Сви долазе из Телеоптика или млађих категорија.

Ђукић од првог дана припрема неће имати све играче на располагању. Један од најбољих, Леонардо да Силва Соза ће се у договору са руководиоцима ће се у Београду појавити 19. јуна. Продужени одмор, али до 16. јуна, добио је Мохамед ел Монир, због обавеза у репрезентацији Либије (играо 45 минута против Египта у пријатељском сусрету), док ће се после прве фазе рада на Златибору екипи прикључити везисти Марко Јанковић иНебојша Косовић, стартери у обе утакмице Црне Горе (пријатељска са Ираном и квалификациона са Јерменијом).

Велики знак питања стоји иза Уроша Ђурђевића. Најбољи стрелац Суперлиге тренутно је са младом репрезентацијом, чији је капитен, на Првенству Европе у Пољској. Последња утакмица групне фазе на турниру заказана је за 23. јун, а од учинка Орлића зависиће и његов повратак у Партизан. Мада, како се може чути са више страна, постоје велике шансе да Ђурђевић буде продат одмах после ЕП-а и да уопште не буде на располагањуЂукићу. Иако би то овај волео.

Партизан ради на проналаску новог нападача, али и на ангажману штопера, после одласкаНиколе Миленковића у Фиорентину. Приликом избора централног дефанзивца се не жури, између осталог и због тога што је нови тренер, како се може чути, задовољан Лазаром Ћирковићем и спреман је да му да шансу.

Припреме с Партизаном почење и Александар Субић (истекла му позајмица тузланској Слободи), као и опорављени Ален Стевановић, а већ ове седмице би требало нове уговоре да потпишу штопер Бојан Остојић, десни бек Мирослав Вулићевић, можда и голман Филип Кљајић.

Црно-бели ће до тренирати у „Земунелу“, после чега одлазе на осмодневне припреме на Златибор (за викенд планирана контролна утакмица са лучанском Младости), док ће од 25. јуна до 5. јула боравити у Моравским Топлицама (Словенија) и форму за квалификације брусити против московског ЦСКА и данског првака Копенхагена, док се трага за још два ривала.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар