Analiza - Partizan počinje bez pojačanja: Šta očekivati?!

Prozivka crno-belih bez Leonarda, Monira, Kosovića, Jankovića, Đurđević verovatno odlazi posle EP, Đukić zadovoljan Ćirkovićem.

Fudbal 11.06.2017 | 23:50
Analiza - Partizan počinje bez pojačanja: Šta očekivati?!
Odmor kratak, leto dugo. A u njemu cilj: plasman u grupnu fazu jednog od UEFA takmičenja. Posle 16 dana, koliko je prošlo od finala Kupa Srbije, Partizanovi fudbaleri ponovo izlaze na teren. U ponedeljak, od 10 časova, u Sportskom centntru „Zemunelo“ okupiće ih novi šef struke Miroslav Đukić i povesti ka - Ligi šampiona!

Biće to veliki izazov za ovu generaciju crno-belih koja počinje pripreme tačno mesec dana pre prvog kvalifikacionog meča. Ujedno i najvažnijeg, jer sve kasnije može da se popravi, međutim, taj premijerni mora da se dobije ako u Humskoj 1 stvarno planiraju da igraju ozbiljniju ulogu u međunarodnim kupovima nego lane, kad su potrajali svega 180 minuta.

Kuriozitet prozivke je da Parni valjak kreće bez pojačanja. Niko još nije došao, ali - ako je nešto dobro - niko nije ni napustio šampionski tim. Izuzev, naravno, trenera Marka Nikolića. A to da crno-beli počnu bez ijednog novajlije u bliskoj prošliosti (od osnivanja Superlige, 2006) desilo se samo dvaput. U zimu 2001, kad je Avram Grant nasledioAleksandra Stanojevića i prvom timu priključio tadašnje talente iz Teleoptika, Miloša Jojića i Miloša Ostojića, odnosno leta 2014, kad su za vreme prvog Nikolićevog mandata novajlije (Branko Ilić, Lazar Ćirković, Nenad Marinković i Ivan Petrović) stizale za vreme ili po okončanju pripremnog perioda.

Izvesno je da će novi strateg Miroslav Đukić ispoštovati raniji plan sportskog sektora i od prvog dana priprema šansu dati deci kluba: napadačima Savi Petrovu (1998) i Đorđu Jovanoviću (1999), štoperima Strahinji Bošnjaku (1999) i Svetozaru Markoviću (2000), kao i vezistima Jovanu Kokiru (2000) i Veljku Birmančeviću (1998). Svi dolaze iz Teleoptika ili mlađih kategorija.

Đukić od prvog dana priprema neće imati sve igrače na raspolaganju. Jedan od najboljih, Leonardo da Silva Soza će se u dogovoru sa rukovodiocima će se u Beogradu pojaviti 19. juna. Produženi odmor, ali do 16. juna, dobio je Mohamed el Monir, zbog obaveza u reprezentaciji Libije (igrao 45 minuta protiv Egipta u prijateljskom susretu), dok će se posle prve faze rada na Zlatiboru ekipi priključiti vezisti Marko Janković iNebojša Kosović, starteri u obe utakmice Crne Gore (prijateljska sa Iranom i kvalifikaciona sa Jermenijom).

Veliki znak pitanja stoji iza Uroša Đurđevića. Najbolji strelac Superlige trenutno je sa mladom reprezentacijom, čiji je kapiten, na Prvenstvu Evrope u Poljskoj. Poslednja utakmica grupne faze na turniru zakazana je za 23. jun, a od učinka Orlića zavisiće i njegov povratak u Partizan. Mada, kako se može čuti sa više strana, postoje velike šanse da Đurđević bude prodat odmah posle EP-a i da uopšte ne bude na raspolaganjuĐukiću. Iako bi to ovaj voleo.

Partizan radi na pronalasku novog napadača, ali i na angažmanu štopera, posle odlaskaNikole Milenkovića u Fiorentinu. Prilikom izbora centralnog defanzivca se ne žuri, između ostalog i zbog toga što je novi trener, kako se može čuti, zadovoljan Lazarom Ćirkovićem i spreman je da mu da šansu.

Pripreme s Partizanom počenje i Aleksandar Subić (istekla mu pozajmica tuzlanskoj Slobodi), kao i oporavljeni Alen Stevanović, a već ove sedmice bi trebalo nove ugovore da potpišu štoper Bojan Ostojić, desni bek Miroslav Vulićević, možda i golman Filip Kljajić.

Crno-beli će do trenirati u „Zemunelu“, posle čega odlaze na osmodnevne pripreme na Zlatibor (za vikend planirana kontrolna utakmica sa lučanskom Mladosti), dok će od 25. juna do 5. jula boraviti u Moravskim Toplicama (Slovenija) i formu za kvalifikacije brusiti protiv moskovskog CSKA i danskog prvaka Kopenhagena, dok se traga za još dva rivala.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar