А за повратак у трећу лигу газда части!

Нови стадион! Власник славног клуба из Источне Немачке Ролан Душател решио да се отвори. . . !

Фудбал 13.06.2017 | 21:30
А за повратак у трећу лигу газда части!
После пет сезона таворења у четвртој лиги, славни источнонемачки клуб Карл Цајс Јена изборио је повратак у трећи ранг такмичења! Јена је у баражу, у двомечу, била боља од Викторије из Келна (3:2, 0:1) захваљујући већем броју голова у гостима, а награда та тај успех стигла је само неколико дана касније - нови стадион! 

Објекат који ће бити изграђен у кратком временском року биће спреман за сезону 2018/19, имаће 15.000 места и неколико помоћних терена. Читав пројекат требало би да кошта 52.000.000 евра. Финансијску конструкцију, како се то обично каже, затвориће по пола град и власник клуба, белгијски бизнисмен Ролан Душател.

"Ово је велики дан фудбал у Јени. После пласмана у виши ранг добијама нови, модеран објекат", изјавио је директор Крис Ферстер.   

Душател је иначе газда још четири фудбалска клуба - Алкоркона, Ујпешт Доже, Сент Трудена и Чарлтона и његов коначни циљ је да се Карл Цајс у догледно време бори за улазак у Бундеслигу, где никада није играо. Од спајања две Немачке троструки шампион Оберлиге најдаље је догурао до Цвајте. 

Подсетимо, Јена је највећи успех забележила 1981. године када је играла финале Купа УЕФА.  

Погледајте како се пре неколико дана у Јени славио улазак у трећу лигу:



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар