A za povratak u treću ligu gazda časti!

Novi stadion! Vlasnik slavnog kluba iz Istočne Nemačke Rolan Dušatel rešio da se otvori. . . !

Fudbal 13.06.2017 | 21:30
A za povratak u treću ligu gazda časti!
Posle pet sezona tavorenja u četvrtoj ligi, slavni istočnonemački klub Karl Cajs Jena izborio je povratak u treći rang takmičenja! Jena je u baražu, u dvomeču, bila bolja od Viktorije iz Kelna (3:2, 0:1) zahvaljujući većem broju golova u gostima, a nagrada ta taj uspeh stigla je samo nekoliko dana kasnije - novi stadion! 

Objekat koji će biti izgrađen u kratkom vremenskom roku biće spreman za sezonu 2018/19, imaće 15.000 mesta i nekoliko pomoćnih terena. Čitav projekat trebalo bi da košta 52.000.000 evra. Finansijsku konstrukciju, kako se to obično kaže, zatvoriće po pola grad i vlasnik kluba, belgijski biznismen Rolan Dušatel.

"Ovo je veliki dan fudbal u Jeni. Posle plasmana u viši rang dobijama novi, moderan objekat", izjavio je direktor Kris Ferster.   

Dušatel je inače gazda još četiri fudbalska kluba - Alkorkona, Ujpešt Dože, Sent Trudena i Čarltona i njegov konačni cilj je da se Karl Cajs u dogledno vreme bori za ulazak u Bundesligu, gde nikada nije igrao. Od spajanja dve Nemačke trostruki šampion Oberlige najdalje je dogurao do Cvajte. 

Podsetimo, Jena je najveći uspeh zabeležila 1981. godine kada je igrala finale Kupa UEFA.  

Pogledajte kako se pre nekoliko dana u Jeni slavio ulazak u treću ligu:



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar