Зенит спреман за шопинг од 120.000.000 евра!

Отворене све карте!

Фудбал 13.06.2017 | 21:00
Зенит спреман за шопинг од 120.000.000 евра!
Паре су тамо где је Роберто Манћини. Или, да се боље изразимо - Роберто Манћини зна где су паре. 

Долазак италијанског стручњака у Санкт Петербург условио је водеће људе руског клуба да из резерви извуку велики новац и усмере га на потпуну реконструкцију екипе овог лета. Прецизније, бар 120.000.000 евра, колико је наводно спремно за овогодишњи шопинг. 

Манћини је већ спреман да тим среди по сопственом укусу, а како ствари стоје лични фокус биће му на довођење играча из Италије, посебно оне који су вишак у Интеру, али планира и да се такмичи с Миланом за потпис одличног Андреа Силве. 

Већ сада јасно је да Зенит и поред стабилних финансија неће имати ни трунку шансе да приволиАндреу Белотија. Манћини је имао жељу да покуша да ангажује слободног Марија Балотелија, иначе свог дугогодишњег миљеника са којим је радио у Интеру и Манчестер Ситију. Међутим, Балотели је сада на потпис од Дортмунда, док су приче о могућем доласку Златана Ибрахимовића заправо само нечија добра шала. Због чега је избор пао на 21-годишњег голгетера Змајева. 

Португалски медији навелико пишу да је Милан бацио око на стрелца 21 поготка из прошле сезоне, али да проблем представљају финансије. Јер, Порто неће пристати да прода Силву за суму мању од 60.000.000 евра, колико износи откупна клаузула. Зато је Зенит, изгледа, спреман да оде до краја и искешира велики новац како би коначно добио праву хаубицу у шеснаестерцу. 

У међувремену Порто ће покушати да што пре реши питање куповине Марцела Брозовића. Односно, човека који би представљао спону између одбране и напада. Баш као што је то донедавно био Аксел Витсел. За хрватског везисту неће бити места у Интеру који се тренутно гради, а наводно већ постоји начелни договор две стране за трансфер вредан 20.000.000 евра, плус бонуси. Интер је прво тражио 25.000.000 евра, али је пристао за мањи новац, који ће свакако бити искоришћен за предстојећу летњу пијацу. 

Брозовић и Манћини имају одличну сарадњу још из времена Интера, често су удељивали комплименте један другом и зато не би било никакво чудо ако би Хрват занемарио све остале понуде и кренуо пут Русије. Притом, у Зениту би био неприкосновен јер одВитселовог одласка у Кину зимус тим нема спојницу и чврстину у везном реду. Брозовићније класичан дефанзивни везиста, али није ни човек изражених офанзивних карактеристика. Већ, класичан централни везиста, који зна да „отвори“ игру једним додавањем, али и да направи кључне потезе како би дао свој допринос одбрани. И да држи лопту у својим ногама. 

Велики фокус биће и на јачању обе штоперске позиције. Манћини убрзано покушава да ангажује Џејсона Муриља на месту штопера и за тај посао спремио је 15.000.000 евра. Уколико ту не буде успеха јефтинија замена је Армандо Ицо из Ђенове, који би могао да буде Зенитов већ за осам до десет милиона евра. Навијачима Зенита можда се неће толико свидети идеја да виде Андреу Ранокију у небескоплавом дресу, али је некадашњи капитен Интера изричита Манћинијева жеља. 

Ранокија се вратио у Интер после солидних шест месеци у Халу, али је јасно да се на Ђузепе Меаци неће задржати дуже од оног колико буде морао. А то је најкасније до почетка прелазног рока. И ту ће Зенит издвојити највише пет милиона евра, пошто је сигурно да Интер неће превише затезати око ове продаје. 

У игри је такође и Федерико Фацио, кога Рома жели такође да се реши, иако је имао сасвим солидну сезону. Цена је већ постављена на између 10.000.000 и 12.000.000 евра, а Зениту је то прихватљива цена, иако ће покушати да умањи за који милион. Наравно, у клубу ће покушати да изаберу два идеална решења. 

Постоји и идејно решење за леви дефанзивни бок, а то је млади Мароканац с италијанским пасошем - Адам Масина. Њега такође гледају поједини италијански клубови, али ће Манћинипокушати да искористи ситуацију да добрим финансијским условима привуче 23-годишњег интернационалца. 

Изричита жеља Зенитове управе је одлични ирански интернационалац Сардар Азмун, који је ове сезоне оставио добар утисак у дресу Ростова. И он ће, наводно, бити једина Зенитова куповина на коју Манћини неће моћи да утиче. Азмун (22) је ове године убележио 12 голова на 41 меч за Ростов, али критичари тврде да је његов учинак на терену много већи од онога што показују бројке. И да зато као такав има посебно место у роковницима Зенитових водећих људи. 

Његова цена креће се на око 13.000.000 евра. 

Питање је - како ће изгледати Зенитов тим наредне сезоне?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар