Zenit spreman za šoping od 120.000.000 evra!

Otvorene sve karte!

Fudbal 13.06.2017 | 21:00
Zenit spreman za šoping od 120.000.000 evra!
Pare su tamo gde je Roberto Manćini. Ili, da se bolje izrazimo - Roberto Manćini zna gde su pare. 

Dolazak italijanskog stručnjaka u Sankt Peterburg uslovio je vodeće ljude ruskog kluba da iz rezervi izvuku veliki novac i usmere ga na potpunu rekonstrukciju ekipe ovog leta. Preciznije, bar 120.000.000 evra, koliko je navodno spremno za ovogodišnji šoping. 

Manćini je već spreman da tim sredi po sopstvenom ukusu, a kako stvari stoje lični fokus biće mu na dovođenje igrača iz Italije, posebno one koji su višak u Interu, ali planira i da se takmiči s Milanom za potpis odličnog Andrea Silve. 

Već sada jasno je da Zenit i pored stabilnih finansija neće imati ni trunku šanse da privoliAndreu Belotija. Manćini je imao želju da pokuša da angažuje slobodnog Marija Balotelija, inače svog dugogodišnjeg miljenika sa kojim je radio u Interu i Mančester Sitiju. Međutim, Baloteli je sada na potpis od Dortmunda, dok su priče o mogućem dolasku Zlatana Ibrahimovića zapravo samo nečija dobra šala. Zbog čega je izbor pao na 21-godišnjeg golgetera Zmajeva. 

Portugalski mediji naveliko pišu da je Milan bacio oko na strelca 21 pogotka iz prošle sezone, ali da problem predstavljaju finansije. Jer, Porto neće pristati da proda Silvu za sumu manju od 60.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula. Zato je Zenit, izgleda, spreman da ode do kraja i iskešira veliki novac kako bi konačno dobio pravu haubicu u šesnaestercu. 

U međuvremenu Porto će pokušati da što pre reši pitanje kupovine Marcela Brozovića. Odnosno, čoveka koji bi predstavljao sponu između odbrane i napada. Baš kao što je to donedavno bio Aksel Vitsel. Za hrvatskog vezistu neće biti mesta u Interu koji se trenutno gradi, a navodno već postoji načelni dogovor dve strane za transfer vredan 20.000.000 evra, plus bonusi. Inter je prvo tražio 25.000.000 evra, ali je pristao za manji novac, koji će svakako biti iskorišćen za predstojeću letnju pijacu. 

Brozović i Manćini imaju odličnu saradnju još iz vremena Intera, često su udeljivali komplimente jedan drugom i zato ne bi bilo nikakvo čudo ako bi Hrvat zanemario sve ostale ponude i krenuo put Rusije. Pritom, u Zenitu bi bio neprikosnoven jer odVitselovog odlaska u Kinu zimus tim nema spojnicu i čvrstinu u veznom redu. Brozovićnije klasičan defanzivni vezista, ali nije ni čovek izraženih ofanzivnih karakteristika. Već, klasičan centralni vezista, koji zna da „otvori“ igru jednim dodavanjem, ali i da napravi ključne poteze kako bi dao svoj doprinos odbrani. I da drži loptu u svojim nogama. 

Veliki fokus biće i na jačanju obe štoperske pozicije. Manćini ubrzano pokušava da angažuje Džejsona Murilja na mestu štopera i za taj posao spremio je 15.000.000 evra. Ukoliko tu ne bude uspeha jeftinija zamena je Armando Ico iz Đenove, koji bi mogao da bude Zenitov već za osam do deset miliona evra. Navijačima Zenita možda se neće toliko svideti ideja da vide Andreu Ranokiju u nebeskoplavom dresu, ali je nekadašnji kapiten Intera izričita Manćinijeva želja. 

Ranokija se vratio u Inter posle solidnih šest meseci u Halu, ali je jasno da se na Đuzepe Meaci neće zadržati duže od onog koliko bude morao. A to je najkasnije do početka prelaznog roka. I tu će Zenit izdvojiti najviše pet miliona evra, pošto je sigurno da Inter neće previše zatezati oko ove prodaje. 

U igri je takođe i Federiko Facio, koga Roma želi takođe da se reši, iako je imao sasvim solidnu sezonu. Cena je već postavljena na između 10.000.000 i 12.000.000 evra, a Zenitu je to prihvatljiva cena, iako će pokušati da umanji za koji milion. Naravno, u klubu će pokušati da izaberu dva idealna rešenja. 

Postoji i idejno rešenje za levi defanzivni bok, a to je mladi Marokanac s italijanskim pasošem - Adam Masina. Njega takođe gledaju pojedini italijanski klubovi, ali će Manćinipokušati da iskoristi situaciju da dobrim finansijskim uslovima privuče 23-godišnjeg internacionalca. 

Izričita želja Zenitove uprave je odlični iranski internacionalac Sardar Azmun, koji je ove sezone ostavio dobar utisak u dresu Rostova. I on će, navodno, biti jedina Zenitova kupovina na koju Manćini neće moći da utiče. Azmun (22) je ove godine ubeležio 12 golova na 41 meč za Rostov, ali kritičari tvrde da je njegov učinak na terenu mnogo veći od onoga što pokazuju brojke. I da zato kao takav ima posebno mesto u rokovnicima Zenitovih vodećih ljudi. 

Njegova cena kreće se na oko 13.000.000 evra. 

Pitanje je - kako će izgledati Zenitov tim naredne sezone?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar