На данашњи дан - Гурбан Гурбанов и бламажа у Азербејџану!

Тако је Дејо Савићевић неславно завршио тренерску каријеру, и то против репрезентације земље која у том периоду није имала ни званичну лигу. . .

Фудбал 11.06.2017 | 21:00
На данашњи дан - Гурбан Гурбанов и бламажа у Азербејџану!
Памтите ли једну од највећих бламажа у историји нашег фудбала? На данашњи дан 2003. године, репрезентација Србије и Црне Горе вратила се поражена из главног града Азербејџана - 1:2. Национални тим који је са клупе преводио Дејан Савићевић тада је и дефинитивно изгубио све шансе да се пласира на Европски шампионат 2004. у Португалији.

Популарни Геније тако је неславно завршио тренерску каријеру, и то против репрезентације земље која у том периоду није имала ни званичну лигу?!

Подсетимо се састава који је заиграо тог дана у Бакуу: Драгослав Јеврић (од 46. Драган Жилић), Зоран Мирковић, Никола Малбаша, Зоран Његуш, Ненад Ђорђевић, Младен Крстајић, Игор Дуљај (од 89. Саво Милошевић), Бранко Бошковић, Звонимир Вукић, Предраг Мијатовић (од 68. Ненад Ковачевић), Дарко Ковачевић.



Била је то још једна очајна игра наших фудбалера, који су дошли до вођства у 27. минуту. После асистенције Вукића, мрежу је у 27. минуту затресао Бошковић. И то је све. У последња три минута домаћин је постигао два гола и стигао до историјске победе, а нама распалио шамар какав нико не памти, сигурно жешћи и од оног холандског на ЕП (1:6). Азербејџан је славио историјски тријумф, а ми смо дотакли дно. Гурбан Гурбанов је постао синоним за нашу тадашњу фудбалску пропаст...

Подсетимо, у истим квалификацијама, само неки месец раније, Азери су одиграли и нерешено са СЦГ - 2:2. Поново смо водили - само тада 2:0 - и опет нисмо успели да их добијемо. Без обзира на све те ужасне резултате, репрезентација Србије и Црно Горе завршила је квалификације са само бодом мање од другопласираног Велса који је отишао у бараж...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар